Sebastian Karlsson klar för Montpellier

Under onsdagen blev det klart att Sävehofs trotjänare tillika lagkapten Sebastian Karlsson lämnar klubben efter tio säsonger i A-laget. Högerkanten flyttar till franska Montpellier i sommar. 

Totalt har 28-årige Sebastian Karlsson representerat Partilleklubben IK Sävehof i 18 år, mellan 2003 och 2012 samt mellan 2013 och 2023. Säsongen 2012/13 spenderades i spanska klubben BM Gades.

– 18 år går inte att sammanfatta i en kommentar men jag vill verkligen skicka ett otroligt stort tack till alla som jag har fått dela denna resa med. Det är en ära för mig att ha fått representera Sävehof i alla åldrar, alla dessa år och de sista två åren ha fått vara lagkapten för herrlaget. Jag kunde inte vara stoltare och gladare över det jag har fått uppleva med klubben i mitt hjärta och jag hoppas att det har synts på plan att jag alltid gett allt för laget där ute, säger Karlsson till klubbens hemsida.

Sävehofs elitansvarig Jonathan Stenbäcken:

– Efter alla sina år i klubben varav 10 säsonger i A-laget har Sebbe verkligen blivit en av våra klubbikoner. Vi kommer sakna allt det han gjort för klubben. Inte bara på planen med sitt målsinne och sin ledarskapsförmåga men även utanför planen genom att vara en exceptionell ambassadör för vår klubb.

Ny klubbadress blir den franska toppklubben Montpellier Handball, vilket den franska klubben meddelade under onsdagen. Där blir Karlsson lagkamrat med den svenska landslagsspelaren Lucas Pellas.

Karlsson ligger för närvarande på en 13:e plats i Handbollsligans skytteliga. Under onsdagens match mot HK Malmö, som Sävehof vann 31–25, gjorde högersexan sitt 1000:e ligamål i karriären.

Arkivfoto: Bildbyrån