Sävehof vände och vann i CL

IK Sävehof fortsätter att imponera i herrarnas Champions League. På onsdagskvällen tog Partillelaget sin andra raka tvåpoängare, denna gången hemma mot makedoniska Eurofarm Rabotnik. För IFK Kristianstad gick det desto sämre. Skåningarna förlorade borta mot Dinamo Bukarest och står fortfarande på noll poäng i gruppspelet.

IFK Kristianstad var först ut på onsdagen och kastade igång sin match redan klockan 17:00. Efter tio minuter var ställningen helt lika, 4–4. Men efter två raka Dinamo-mål var uppförsbacken ett faktum. Halvtidsresultatet skrevs 12–10.

I andra halvlek kom IFK Kristianstad nära flera gånger, men aldrig någon kvittering. Dinamo Bukarest vann med slutsiffrorna 28–25. Bästa målskytt hos gästerna blev Anton Hallén med fem fullträffar. Förlusten innebär att Kristianstad ligger på jumboplats i grupp D med noll inspelade poäng.

IK Sävehof kom till spel i Partille Arena på onsdagskvällen med en derbyförlust mot RIK i bagaget. Den första halvleken mot Eurofarm Rabotnik fortsatte också i samma tecken. Gulsvart, som gick ut i paus i underläge 10–15, fick inte alls spelet att stämma.

Men i andra halvlek höjde Sävehof tempot. De svenska mästarna fick allt bättre träff bakåt och det tog inte lång tid inann Sebastian Karlsson fullbordade vändningen. Karlsson blev även målbäst i hemmalaget tillsammans med Stefan Sunajko på fem fullträffar.

– Vi visade att vi är med och tävlar i Champions League på allvar, sade Sunajko till Sävehofs hemsida efter vinsten.

Slutresultatet skrevs 25–24 till IK Sävehof som nu toppar grupp C.