Elin Hallagård: ”Han har betytt mycket för mig”

BK Heid klarade sig kvar i SHE med nöd och näppe i fjol. I år tippas laget sluta betydligt högre upp i tabellen. Förväntningarna på Heid motsvarades i premiären borta mot Skövde, men på torsdagskvällen stundar säsongens första värdemätare.
– Vi ska försöka föra matchen så gott det går, berättar nyförvärvet Elin Hallagård.

BK HEID-IK SÄVEHOF • TORSDAG 19 SEPTEMBER 19.00 • SÄNDS PÅ CMORE

BK Heid besegrade Skövde i SHE-premiären med slutsiffrorna 29–18. Nyförvärven Elin Hallagård, Jessica Ehrnbring och Miranda Nasser imponerade och stod för fina insatser.

– Vi spelade bättre än Skövde hela matchen. Men det blev större siffror än vad jag trodde på förhand. För egen del kändes det bra. Vi tror på att vi kan det här, och då känns det som att vi är trygga ihop, berättar Elin Hallagård.

Efter sex SM-guld och en silvermedalj valde Hallagård att byta Sävehof mot Heid. Klubben som hon fick sitt genombrott i.

– Framförallt var det att bara spela matcher i Sverige som lockade. Samt att jag känner tränaren Christer Karlsson sedan innan. Det är en lite mindre klubb som gör handboll roligare på ett annat sätt.

Kan du utveckla?

– Det är inte lika mycket som är klart på förhand. I Sävehof har det skapats förväntningar, eftersom det har tuffat på så länge. Man har högre förväntningar på sig, medan Heid har kämpat för att hålla sig kvar, fortsätter Hallagård.

Hur skulle du beskriva ”CK” som tränare?

– Han är väldigt rolig. Jag skrattar gott åt honom varje träning. Han blandar humor med seriositet. Han får lätt respekt med sig på det sättet. Han är bra på att vara rak och tydlig utan att gröta in sig i detaljer, vilket jag tycker är skönt. Han ser dessutom alla i laget, vilket är väldig värdefullt.

Hur mycket har betytt för din utveckling?

Han har betytt mycket. Han tränade Heid när jag blev elitseriespelare där och gjorde min första elitseriematch. Han var en jättestor trygghet och visade att han trodde på mig, även om jag inte gjorde inte det själv vissa gånger. Det ska han ha kredd för.

På torsdagen väntar göteborgsderby mellan Heid och Sävehof. En minst sagt speciell match för Elin Hallagård.

– Det är speciellt, även om jag försöker se det som vilken match som helst. Det ska bli roligt. Jag såg deras match mot Skuru och de ser extremt formstarka ut. Det kommer bli en helt annan match än Skövde.

Vad blir viktigast för er att tänka på?

– Att hålla oss till vår och inte stressa sig upp av deras tempo. Vi ska försöka föra matchen så gott vi kan. Vi har inte så mycket att förlora utan ska se det som en väldigt roligt utmaning. En värdemätare att ta med sig vidare in i säsongen.

Vad ger du er för chanser att två poäng?

– Det är jäkligt svårt att säga. Det finns alltid en chans till två poäng, men i den här matchen är den lite mindre.

OLOF THYRELIUS ERICSON

BK Heids inledande matcher

15 september: Skövde HF (borta), 29–18
19 september: IK Sävehof (hemma)
5 oktober: VästeråsIrsta HF (borta)
12 oktober: Skara HF (hemma)
19 oktober: GT Söder (borta)

Foto: Bildbyrån