HK Varberg klart för Handbollsligan

Handbollsligan får ett nytt lag till nästa säsong. HK Varberg besegrade AIK med 3–1 i matcher och blir i höst den 85:e klubben att spela i herrarnas högstaliga.

HK Varberg slutade tvåa i allsvenskan och ställdes i kvalet uppåt mot AIK som slutade på 13.e plats i Handbollsligan. Varberg vann de två första matcherna i serien, AIK vann den tredje och i kväll avgjordes den fjärde på halländsk mark.

AIK var i ledningen vid några tillfällen under matchens första tio minuter, men sedan tog Varberg över och släppte aldrig ledningen. Med fem minuter kvar att spela ledde hemmalaget med fem bollar och avståndet blev till slut sex mål.

Filip Berentsen, Jesper Sivertsson och Anton Jönsson gjorde fem mål vardera för hemmalaget som hade matchens bästa spelare i kassen. Carl Aronius var formidabel i målet och noterades dessutom för tre mål i matchen när han  och moderklubben säkrade avancemanget.

Stort grattis och välkommen till Handbollsligan, HK Varberg!