Alingsås kvitterade i finalserien

Sävehof vann borta i lördags, Alingsås vann borta i dag. Efter 9–8-ledning i halvtid drog Alingsås i från i den andra och vann med 22–16.

SM-final nummer två ramades in av två röststarka och mäktiga klackar. Sävehofs Kamikazes och AHK:s Blåljus ägde varsin kurva och bidrog till en mycket trivsam stämning i Partille Arena.

AHK åkte på en tidig kalldusch i den andra SM-finalen. Andreas Berg visades ut i den sjätte matchminuten efter ett hårt tilltag mot Jonathan Edvardsson samt gruff mot Christoffer Brännberger. Benjamin Helander ersatte Berg på vänsterkanten.

Efter en svag start växte AHK sig allt mer in i matchen. Johan Nilsson kvitterade till 4–4 i den tolfte minuten och gav AHK lite momentum efter tidigt underläge. En kvart senare gav William Moberg Andersson gästerna ledningen 8–7.

Det syntes tydligt att båda lagen satte fokus på försvarsspelet och höll därför nere halvtidssiffrorna till 9–8 till AHK. Anfallsspelen i både Sävehof och Alingsås gick i långa stunder i stå. Exempelvis gjorde hemmalaget endast fem spelmål under de första trettio minuterna. En sällsynt målsnål första halvlek ska tilläggas.

Den andra halvleken inleddes i samma mönster som den första. Mycket slarv i båda lagen och oskärpa i avsluten. AHK fick dock bäst utdelning i anfallsspelet och gick upp i ledning 14–11.

Sävehof svarade med timeout och sju-mot-sex spel. Men Gulsvart lyckades inte hitta luckorna och fick därmed inte hål på Niklas Kraft. AHK utökade i stället till 18–12 och gav aldrig Sävehof någon chans att komma tillbaka in i matchen.

Matchens bästa målskyttar var gästernas Benjamin Helander och William Andersson Moberg som båda gjorde sex mål. Jonas Larholm gjorde flest i hemmalaget, fem stycken.

Tredje finalmatchen spelas i Estrad Alingsås på fredag.

SM-FINAL: ALINGSÅS HK–IK SÄVEHOF 1–1

18 maj: Alingsås HK–IK Sävehof 30–33
21 maj: IK Sävehof–Alingsås HK 16–22
24 maj: Alingsås HK–IK Sävehof
27 maj: IK Sävehof–Alingsås HK
Ev 30 maj: Alingsås HK–IK Sävehof