All star team i Handbollsligan 2018/19

Tränarna, förbundskaptenen och media har sagt sitt. Här är säsongens officiella All star team i Handbollsligan som kommer att prisas i samband med SM-finalen i Partille i kväll. 

IK Sävehof tar i kväll emot Alingsås HK i den andra SM-finalen i handboll och inför matchen i Partille Arena kommer medlemmarna i säsongens All star team att prisas.

Noterbart är att ingen spelare från Sävehof, som leder SM-finalserien med 1–0 i matcher, har tagit plats i laget. Närmast var spelmotorn Oskar Sunnefeldt som fick ge sig i kampen om mittniopositionen med Skövdes dansk Mattias Helt Jepsen. Även högersexan Sebastian Karlsson och norrmannen Vetle Eck Aga (som försvarare) fick röster av tränarna, förbundskaptenen Kristján Andrésson och mediarepresentanter. 

Finalmotståndaren Alingsås HK har två spelare med i All star team. Fredrik Teern har röstats fram till säsongens bästa försvarsspelare och Felix Claar har utsetts till Handbollsligans mest värdefulla spelare. 

Jämnast var det på mittnio, högersex och försvarsplatsen, medan det var minst snack om saken i målvaktskategorin. Där fick landslagsmålvakten Tobias Thulin samtliga röster. 

Inför upptaktsträffen i höstas fick tränarna i Handbollsligan tippa hur de trodde att All star team skulle se ut efter säsongen. Deras facit: Fyra rätt. De prickade in Tobias Thulin, Alfred Jönsson och Fredrik Teern samt Jönsson som skyttekung.

DANIEL VANDOR

ALL STAR TEAM I HANDBOLLSLIGAN 2018/19

Målvakt: Tobias Thulin, Redbergslids IK
Vänstersex: Lucas Pellas, Lugi HF
Mittsex: Arnar Freyr Arnarsson, IFK Kristianstad
Högersex: Christopher Hedberg, IFK Skövde
Vänsternio: Alfred Jönsson, Lugi HF
Mittnio: Mattias Helt Jepsen, IFK Skövde
Högernio: Kim Andersson, Ystads IF
Försvar: Fredrik Teern, Alingsås HK
Tränare: Jonas Wille, IFK Skövde
MVP: Felix Claar, Alingsås HK
Skyttekung: Alfred Jönsson, Lugi HF

Bilden: Felix Claar, Tobias Thulin och Alfred Jönsson
Foto: Bildbyrån