William Höghielm: ”Allt hänger på förberedelserna”

Redbergslids IK slog i söndags HK Malmö med 32–27 och tog sig förbi skåningarna i tabellen. När serien nu vänder väntar ett nytt möte lagen emellan, och RIK:s mittsexa William Höghielm förväntar sig en ny tuff drabbning.
– De kommer vara än mer hungriga på seger, så vi behöver vara ännu bättre än senast, säger Höghielm.

Det har varit en tung höst för Göteborgsklubben som efter 13 omgångar vunnit 4 matcher och ligger näst sist i tabellen. Men segern i söndags mot HK Malmö kan ha varit en vändpunkt. William Höghielm ser positivt på tillvaron trots tabelläget.

– Jag upplever att vi är i en bra trend, med bra träningar. Segern sist höjer också självförtroendet, säger Höghielm.

Matchen som väntar på fredag, mot HK Malmö igen alltså, tror han blir extra tuff med tanke på att de möttes så sent som i söndags.

– De kommer vara än mer hungriga på seger, så vi behöver vara ännu bättre än senast. Jag tror vi kommer behöva vrida upp tempot ytterligare.

Den kommande månaden väntar även möten med Önnered, Hammarby och Helsingborg, lag som ligger just ovanför RIK i tabellen. Med andra ord matcher som både kan innebära att RIK tar snabba kliv uppåt, men också att man halkar efter nyss nämnda lag.

– Det gäller bara att ta det match för match. Nycklarna blir dels att vi är fokuserade på varje enskild match, sen även att vi gör det tillsammans och inte tänker individuellt. Allt hänger på förberedelserna.

Vad gäller William Höghielms egna förberedelser har han inte längre några särskilda ritualer för sig. Men han berättar om en speciell uppladdning han körde på under tiden i moderklubben Torslanda HK:

– Jag brukade äta en 14-äggs-omelett med chorizo i inför varje hemmamatch, haha. Det var lättillgängligt med käk hos föräldrarna och man hade ofta tid att laga den. Men det är inget jag fortsatt med, säger Höghielm med ett skratt.

Mittsexan har själv stått för en stark höst och är med sina 50 mål målbäst i serien på sin position. Han menar dock att det kan bli ännu bättre.

– Jag önskar att jag hade haft ännu bättre procent. Jag vill upp över 80, säger Höghielm som inför omgång 14 har 75% i målprocent.

Det viktiga mötet kastas igång idag fredag klockan 19.00 i Baltiska Hallen i Malmö.

JONATHAN TEDEBORG

Omgång 14

Fre 2/12, 19.00: HK Malmö–Redbergslids IK
Lör 3/12, 16.00: Eskilstuna Guif–IK Sävehof
Lör 3/12, 16.00: IFK Skövde–OV Helsingborg
Lör 3/12, 18.00: IFK Kristianstad–Lugi HF
Sön 4 /12, 17.30: IF Hallby–Hammarby IF
Ons 7/12, 19.00: Alingsås HK–Önnereds HK
Fre 9/12, 19.00: HK Aranäs–Ystads IF

Foto: Bildbyrån