Vägen till Handbollsligan gick genom sju divisioner

Han inledde sin Handbollsligankarriär med rött kort i sina två första matcher. Sedan har Henrik Weglin hållit sig på banan. I kväll siktar han på att ta sin andra seger mot Hammarby.

REDBERGSLIDS IK–HAMMARBY IF
LISEBERGSHALLEN, 19.16
SÄNDS PÅ C MORE

Hur sugna på revansch är ni efter  förlusten mot Skövde senast?
– Vi är väldigt revanschsugna. Vi har hade en riktigt bra träningsvecka och det känns jättebra nu. Vi hade å andra sidan samma känsla inför den matchen, men sedan var det något som inte stämde. Vi visste inte riktigt vad det var, det var en skum känsla. Vi var för fega i den matchen.

Vad behöver ni göra om ni ska lyckas besegra Hammarby i kväll?
– Väl medvetna om att de har ett annorlunda spel har vi ändå fokuserat väldigt mycket på oss själva och vad vi ska föra. Det är viktigt att visa dem att det är våran hemmaplan och att det är vi som ska styra tempot. De vill väldigt gärna sänka det, så vi måste försöka hålla det uppe och dessutom komma upp i nivå bakåt.

Är det roligare för dig som linjespelare att möte ett utgrupperat försvar?
– Nej, jag tycker faktiskt inte det. Albin (Stenberg) är betydligt bättre på det medan jag hellre står slår spärrar och skapar luckor. Det blir ett annorlunda spel mot utgrupperade försvar med mer rörelse och större ytor, men man blir också mer punktas som linjespelare då försvararen följer med på ett annat sätt.

Du fick sex utvisningar och drömde också två röda kort under dina första två matcher i Handbollsligan, sedan har det bara blivit en på de tre senaste matcherna. Har du hittat rätt nu?
– Jag har fått mycket hets för det där av lagkamraterna, särskilt när jag var avstängd. Jag fick hetsa tillbaka med att vi åtminstone vann de två matcherna när jaga fick rött. Nej, men det är klart att det är roligare att få vara på banan och jag har fått betydligt mer speltid än jag hade vågat hoppas på. Farten är betydligt högre i Handbollsligan än i allsvenskan, men jag känner att jag börjar hitta rätt.

Du, om någon, känna väl till skillnaderna mellan de olika divisionerna?
– Ja, när Linus (Arnesson) skryter om att han gjort nio säsonger i Handbollsligan brukar jag påminna honom om att han i alla fall aldrig har spelat i alla divisioner. Jag spelade i sexan, femman, fyran och trean med Backa, sedan var jag med på Wartas återtåg från tvåan, genom ettan och sedan två säsonger i allsvenskan. Det är lite mer kamp än teknik i de lägre divisionerna (skratt).

DANIEL VANDOR

FLEST UTVISNINGAR I HANDBOLLSLIGAN

Oskar Hansson, IFK Ystad, 11
Markus Sjöbrink, Eskilstuna Guif, 8
Alexander Morsten, Hammarby IF, 8
Oscar Bergendahl, Alingsås HK, 7
Henrik Weglin, Redbergslids IK, 7
Troels Vejby Jørgensen, Ricoh HK, 6
Philip Jonsson, HK Aranäs, 6
Adam Lönn, HK Malmö, 6
Johan Nilsson, IFK Ystad, 6
Jonas Larholm, IK Sävehof, 6
Niclas Fingren, IK Sävehof, 6
Jakob Nygren, HIF Karlskrona, 6
Christopher Hedberg, IFK Skövde, 6
Kristian Svensson, IFK Skövde, 6

SM-GULD PÅ 2000-TALET

IK Sävehof, 5
Hammarby IF, 3
Redbergslids IK, 3
Alingsås HK, 2
IFK Kristianstad, 2HK Drott Halmstad, 2