Uhd ersätter Axnér i Lugi

Lugi HF har hittat ersättaren till Tomas Axnér som blir ny förbundskapten för det svenska damlandslaget. Han heter Marc Uhd, är en 33-årig dansk och kommer närmast från Nærbø i Norge. 

– Som tränare är han väldigt ambitiös, både i det taktiska med förberedelser till matcher och i den individuella utvecklingen med spelarna. Danska förbundet är verkligen nöjda med honom i hans roll både i tränarteamet och med talangerna. Även de norska kollegerna är samstämmiga om hans kvalité så jag är helt övertygad om att Marc är rätt tränare för Lugi, säger sportchefen Kenneth Andersson till klubbens hemsida.

Marc Uhd har tidigare arbetat för det danska förbundet med olika ungdomslandslag och talangprojekt. Han var också tränar danska ligalaget Ribe-Esbjerg innan han 2018 tog klivet till norska ligan och Nærbo, där han blev utsedd till årets tränare förra säsongen.

– Jag kommer från några riktigt bra år i Nærbø där truppen i huvudsak bestod av unga lokala spelare och jag ser många likheter med Lugis sätt att arbeta och det tilltalar mig mycket. Jag har sett de sista matcherna i serien och tycker det finns gott om spännande spelare med klara spetskompetenser och med så många unga spelare blir jag inte överraskad om flera av dem  tar stora steg i sin utveckling kommande säsong. Jag hoppas och tror att vi genom gemensamt hårt arbete på våra träningar kommer utvecklas riktigt bra, säger Uhd till Lugis hemsida.