”En jättebra säsong för oss”

H65 Höör vann serien med ett imponerade facit. Skåningarna vann 19 av 22 omgångar och gjorde sig väl förtjänta av förstaplatsen. SHE tog ett snack med Anna Johansson och Sofia Hvenfelt som inte finns kvar i laget till hösten.

– När man ser tillbaka har det varit en jättebra säsong för oss, säger Sofia Hvenfelt.

Med 22 respektive 21 spelade matcher får Anna Johansson och Sofia Hvenfelt uppdraget att snacka ner säsongen och analysera vad som gick så rätt för Höör. Båda är överens om att anfallsspelet var det stora glädjeämnet.

– Under säsongen jobbade vi med att utveckla vårt anfallsspel. Vi har spelat flexibelt och roligt. Känslan är att vi gjorde mycket fler mål jämfört med tidigare år, menar Hvenfelt.

– Vi producerade fler mål och fick ihop laget väldigt bra. Vi hade bättre samarbete framåt och fler påhittiga kombinationer, berättar Johansson som lägger skorna på hyllan efter lång och trogen tjänst i Höör.

Hur vill du beskriva din resa och karriär med H65?

– Den är helt sjuk egentligen. Det är ett långt kapitel i ens liv. Jag har alltid trivts bra i Höör. Det gör man om man träffas varje kväll. Det är som en väldigt stor familj. Det har varit häftigt att vara med på Europaäventyr och vinna SM-guld. Challenge Cup-guldet var också stort. Jag är glad över så mycket som har fått uppleva under de här sju åren, fortsätter 23-åringen.

Är du stolt över dig själv?

– Ja, det är jag verkligen.

Vad händer för dig framöver?

– Det är lite oklart. Jag går en utbildning men funderar på att pausa för att resa eller jobba. Jag vet inte riktigt, det beror lite på vad som händer med viruset nu. Men jag vill ha ett bryt i vardagen och göra något lite mer oväntat. Vi får se vad som händer.

Linjespelaren Sofia Hvenfelt lämnar H65 Höör för Köpenhamn där hon kommer spela med landslagsspelarna Johanna Bundsen, Marie Wall, Olivia Mellegård, Linn Blohm och Hanna Blomstrand.

Dessvärre fick inte Hvenfelt något avslut med hemmapubliken i Höör. Den sista hemmamatchen spelades inför tomma läktare mot GT Söder. En vecka senare kom beskedet att SM-slutspelet ställdes in.

– Jag är jättebesviken att det inte blev något SM-slutspel. Det här var min sista säsong i Höör och jag hade velat avsluta den på ett annat sätt. Det känns snopet och besviket. Det är som att alla är med på tävlingens förutsättningar från början men så ändrar de reglerna mitt under säsongen. Men det går inte att vara på arg på någon. Jag förstår att det blev så här. Men jag är jättebesviken.

Finns det någon match som du minns lite extra från den gångna säsongen?

– Sävehof borta gjorde vi en riktigt bra match. Vi var med från början och vann ganska bekvämt. Det är alltid speciellt att slå Sävehof i Partille, även om det just då inte var en seger som vi firade särskilt mycket. Men nu är det den matchen som betydde mest i och med det inställda SM-slutspelet.

OLOF THYRELIUS ERICSON

H65 Höörs interna skytteliga

Isabelle Andersson, 97
Kristin Thorleifsdóttir, 92
Evelina Källhage, 81
Emma Lindqvist, 65
Ida Gullberg, 60
Victoria Larsson, 55
Sofia Hvenfelt, 54
Anna Johansson, 50
Michaela Fransson, 45
Emma Rask, 29

H65 Höörs interna MEP-liga

Isabelle Andersson, 64.27
Kristin Thorleifsdóttir, 56,44
Emma Lindqvist, 54,1
Evelina Källhage, 43,83
Sofia Hvenfelt, 38,43