All star team – MVP: Felix Claar

För andra säsongen i rad heter Handbollsligans mest värdefulla spelare Felix Claar. Med 31% av rösterna plockar Norrköpingssonen hem priset som MVP. 

– Det är såklart smickrande, säger Claar. 

I måndags fick han utmärkelsen som årets mittnio i Handbollsligan. Nu får även Alingsås HK:s Felix Claar det mest prestigefyllda priset som MVP.

– Det är såklart smickrande. Det är ändå en röstning och det är kul att så många tycker jag är bra på plan. Jag är tacksam för det här priset, berättar 23-årige Claar som lämnar AHK i sommar.

Nu väntar som bekant ett utlandsäventyr i Danmark och Ålborg. Vad blir fokus för dig i sommar?

– Såklart mycket kondition och fysträning. Det är prio ett. Först ska jag vara med och träna med Alingsås. Det kommer bli lite individuell handboll med Dennis Sandberg som jag tror blir viktig. Det blir inte match på ett halvår om allt går som det ska så det blir även lite allmän handbollsträning.

Vad lockade dig till Ålborg?

– Ålborg har alltid varit ett topplag. Det har gått jättebra för dem, speciellt i år. Ålborg var precis det laget jag ville gå till.

Du återförenas med din gamla lagkamrat Mikael Aggefors. Hur kul ska det bli?

– Jo, klart det blir kul. Han har aldrig räddat ett skott från mig så nu får han en ny chans, haha.

Finns det några lag eller spelare som du ser du fram emot att möta i den danska ligan? 

– De gamla alingsåsarna blir såklart roliga att möta. ”Konny” (Jesper Konradsson), Mishels Liaba, Andreas Flodman, Rickard Frisk och Oscar Bergendahl.

Hur ser dina landslagsambitioner ut?

– Jag strävar alltid efter att göra mitt bästa på plan så får vi se om det räcker till landslaget. Jag tror chanserna kommer att komma för mig. Det gäller framför allt att prestera på samlingarna, speciellt om är uttagen till någon landskamp. Men det är jättesvårt att säga hur det ser ut i höst, fortsätter Claar som under veckan har hjälpt att köra ut matvaror till äldre medborgare i riskgruppen.

– Ja, det är tredje veckan som vi i AHK hjälper till med utkörningar för Ica Maxi. Det är jätteroligt att knacka på och dela ut, de blir så glada när man kommer.

OLOF THYRELIUS ERICSON

ALL STAR TEAM I HANDBOLLSLIGAN 2019/20

Målvakt: Richard Kappelin, IFK Kristianstad
Vänstersex: Lucas Pellas, Lugi HF
Mittsex: Adam Nyfjäll, IFK Kristianstad
Högersex: Hampus Olsson, HK Malmö
Vänsternio: William Bogojevic, IK Sävehof
Mittnio: Felix Claar, Alingsås HK
Högernio: Andreas Lang, Alingsås HK
Försvarare: Fredrik Teern, Alingsås HK
Tränare: Jesper Östlund, IF Hallby
MVP: Felix Claar, Alingsås HK

RÖSTER TILL MVP I ALL STAR TEAM

Felix Claar, Alingsås HK (31,0%)
Eric Johansson, Eskilstuna Guif (20,7%)
Olle Ek, IF Hallby (10,3%)
Jonathan Edvardsson, IK Sävehof (6,9%)
Fredrik Teern, Alingsås HK (6,9%)
Lucas Pellas, Lugi HF (6,9%)
Olafur Gudmundsson, IFK Kristianstad (6,9%)
Tobias Johansson, Redbergslids IK (6,9%)
William Bogojevic, IK Sävehof (3,4%)

Jury: Mikael Franzén (Alingsås HK), Stian Tønnesen (HK Malmö), Ljubomir Vranjes (IFK Kristianstad), Jonas Wille (IFK Skövde), Jerry Hallbäck (Ystads IF), Kristian Berndtsson (IK Sävehof), Tomas Axnér (Lugi HF), Sebastian Seifert (IFK Ystad), Jasmin Zuta (Redbergslids IK), Jesper Östlund (IF Hallby), Tommy Atterhäll (Önnereds HK), Zoran Roganovic (Eskilstuna Guif), Mats Engblom (OV Helsingborg), Hans Karlsson (HK Varberg), Glenn Solberg (förbundskapten), Marcus Löfström (Alingsås Tidning), Per Gillberg (Eskilstuna-Kuriren), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Patric Nilsson (Kristianstadsbladet), Jan Ohlsson (Ystads Allehanda), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Johan Flinck (Sportbladet), Jimmy Grandin (Handbollskanalen), Jennie Linnéll (C More)

Foto: Bildbyrån