Tre finalister till Årets Ungdomscoach

Tävlingen Cramocoachen går ut på att kora Årets Ungdomscoach i handboll. Nu är tre finalister utsedda och den slutliga omröstningen inleds på cramocoachen.se. Omröstningen är öppen för alla och vinnaren koras den 27 maj på SM-finalen i Malmö.

Juryn har nu valt tre finalister bland de nomineringar som skickats in av unga handbollsspelare i hela landet.

– Att välja ut finalisterna bland kandidaterna har inte varit lätt. Vi anser dock att dessa tre förtjänar sin finalplats då de alla tre är drivande förebilder för de lag de tränar kombinerat med rätt inställning till hur ungdomsidrott bör bedrivas, säger Peter Gentzel, administrativ chef Svensk Elithandboll (SEH).

Och de nominerade är…

Staffan Sandahl, Skuru IK

Lag: F03 m fl.
Ur motiveringen:
”Staffan brinner för att alla i laget ska utvecklas.”
”Engagerad, kunnig, en eldsjäl inom handbollen.”

Henric Sandmark, IF Hellton Karlstad

Lag: A-flickor 00/01, juniortjejer 98/99, div 2 och div 3 dam.
Ur motiveringen:
”Utan Henric inget Hellton.”
”Henric har en enorm energi och han ser både till det kollektiva laget och till den individuella prestationen.”

Daniel Svensson, Ystads IF

Lag: A-pojkar 00.
Ur motiveringen:
Vi är evigt tacksamma för all den tid Daniel lagt ner under sina 11 år som tränare och för all kunskap han gett oss.”
“Han har alltid funnits där för oss, både på och utanför planen.”

Engagemang imponerar

– Det har varit väldigt roligt och givande att ta del av filmerna där ungdomarna nominerat sina tränare. Coachernas närvaro och engagemang imponerar. Det är tydligt hur viktiga de är för individens utveckling och lagets sammanhållning och prestation, säger Samuel Augsburger, marknads- och försäljningschef på Cramo AB som sponsrar tävlingen.

Om Cramocoachen

Årets Ungdomscoach är en nationell tävling som vänder sig till tränare för ungdomslag, 13–18 år, i de 24 klubbarna i Handbollsligan (herrar) och SHE (damer). För att delta i tävlingen ska de nominerade vara tränare/ledare för ett lag i åldersklassen 13–18 år i de 24 klubbarna i Handbollsligan och SHE. De ska också ha genomgått TS1-utbildning och ha minst tre års erfarenhet som ungdomsledare i en förening.

Juryn består av Peter Gentzel, SHE, Samuel Augsburger, Cramo AB, Anna Larsson, ordförande för SEH Dam samt Olle Hagström, ordförande för SEH Herr.

Se filmerna och rösta på din favorit bland de tre finalisterna på www.cramocoachen.se. Omröstningen är öppen för alla och pågår fram till den 30 april. Tävlingen avgörs till 50 procent av omröstning och 50 procent av juryns utlåtande.