Transfernytt: Marcus Holmén till IFK Skövde

IFK Skövde Handboll har gjort klart med första nyförvärvet till kommande säsong i Handbollsligan. Målvakten Marcus Holmén i HK Aranäs har skrivit ett 1+1-kontrakt med IFK.

– Det här känns riktigt roligt. Att få testa en ny miljö och att komma till en handbollstokig stad som Skövde är något jag verkligen ser fram emot, säger den 23-årige halläningen.

DENNA TEXT ÄR ETT PRESSMEDDELANDE FRÅN IFK SKÖVDE

Marcus – som har Halmstad HP IF som moderförening – gör nu sin andra sejour i HK Aranäs. Han flyttade till Kungsbacka redan som 16-åring och tillbringade de tre gymnasieåren där. Efter två år i elitserien med Drott blev det alltså Aranäs på nytt. På meritlistan finns även ett VM-guld med U 21-landslaget 2013.

– Det var en häftig turnering i Bosnien som jag aldrig glömmer, säger Marcus

IFK Skövdes ordförande Per Andersson är glad över nyförvärvet.

– Marcus har valt IFK för att fortsätta utvecklas. Vi får en talangfull, träningsvillig och ambitiös kille som kommer att bidra både på och utanför plan med sin positiva inställning, säger IFK-ordföranden.

Att det blev handboll för Marcus var verkligen ingen tillfällighet. Mamma Pernilla (född Hedberg) var aktiv i Tibro HK och spelade damallsvensk handboll på sin tid. Att nu få komma till Skaraborg är något Marcus tycker ska bli extra roligt.

– Det är ju lite tillbaka till rötterna…

Marcus är en stor målvakt, nästan två meter och en vikt på 100 kg.

– Storleken är onekligen en styrka. Jag täcker ju ganska bra, säger Marcus med ett leende.

Han ser sig också som en pådrivare som vill vara med och bidra med mycket energi.

Innan det är dags för Marcus att komma till Skövde ska han förhoppningsvis vara med och rädda kvar Aranäs i Handbollsligan. Kval väntar åter för Kungsbackaklubben mot Önnered. Sista matchen i ligan spelas för övrigt mellan just IFK Skövde och Aranäs – en match som inte kommer att ha någon betydelse för tabellplaceringen.

Marcus har haft dialog med IFK-tränaren Patrik Liljestrand under förhandlingarna. Att han kommer att tränas av en före detta målvakt har också spelat in.

– Marcus och Micke kommer att utgöra ett bra målvaktspar, säger Liljestrand.

Michael Andersson, som kom till IFK inför denna säsong, har kontrakt ytterligare ett år.

Foto: Bildbyrån