Tre dagar till final: Lägeskoll med Philip Henningsson

Philip Henningsson är en av de som verkligen tagit störst kliv i IFK Kristianstad den här säsongen. Vi har kollat läget med honom inför finalen.

Du har tagit kliv i Kristianstad och var med i landslaget som tog EM-silver i vintras. Vad ligger bakom ditt genombrott? 

– Det har gått ganska snabbt för mig. Klubben har väl egentligen allt man behöver för att man ska kunna lyckas som spelare. Jag har tränat hårt och samtidigt fått stort förtroende. Jag har fått spela mycket, även om jag kanske haft det lite tuffare någon match. Sådana saker hjälper en mycket. Man behöver inte vara rädd för att misslyckas, man får chanser ändå. 

Kristianstad har vunnit tre raka SM-guld och målas alltid upp som storfavorit. 

– Vi känner inte av det på samma sätt. Den största pressen lägger vi hela tiden på oss själva. Vi går alltid in för att vinna alla matcher och om vi förlorar är vi bara besvikna på oss själva. Vi tänker inte på vad som skrivs, vi vill vinna för vår egen skull och för våra supportrar. Samtidigt är det ju inte jättekonstigt att vi alltid målas upp som favoriter med tanke på de senaste årens resultat. 

Har ni allt att förlora i finalen? 

– Vilket lag vi än möter, så kommer vi förmodligen alltid att anses som favoriter. Motståndarna har kanske inte lika mycket att förlora som oss. Det är en position som vi tagit för att vi gjort något bra. Jag hade inte velat byta position med någon annan. 

Vad talar för att Kristianstad vinner sitt fjärde raka SM-guld? 

– Vi är ett ganska bra lag över hela banan med skickliga spelare på varje position. Vi har också fått en viss rutin från slutspel. De flesta var med förra året och vi har blivit vana vid att spela stora matcher inför mycket folk. Det kan nog hjälpa oss mycket i den här finalen. 

MARCUS HEED

Foto: Bildbyrån