Transfernytt: Två unga danskar till Skövde

IFK Skövde HK har gjort klart med ytterligare ett par nyförvärv. Det är de 20-åriga danska spelarna Jacob Larsén och Casper Ebbesen som kommer att ansluta till IFK inför nästa säsong.
– Jag är väldigt glad och nöjd med att Jacob och Casper tagit steget från den danska till den svenska ligan och vårt blåvita lag, säger sportchef Ulf Nyström i en kommentar.

Denna nyhet kommer från IFK Skövde

Jacob Larsen (nr 24 på bilden) kommer från HC Midtjylland och har även spelat i Ikast, Nøvling och Vestbjerg.

– Jag har valt Skövde eftersom det verkar vara en klubb med goda förutsättningar och har ett lag med god handbollskultur, säger Jacob och vill se en framtida kamp om slutspel nästa säsong.

– Jag hoppas också att kunna utveckla mig själv ytterligare i Skövde.

Ulf Nyström konstaterar att Jacob utvecklats väldigt mycket senaste året under blivande IFK-tränaren Jonas Willes ledning. Det vittnar inte minst sju mål på Champions Leaguelaget Bjerringbro om. Han har också varit kallad till det danska U21-landslaget under våren.

– Jacob är kapabel att trots sin ringa ålder spela centralt i vårt försvar vilket är viktigt för oss, säger Jonas.

Casper Ebbesen (nr 2 på bilden) har också spelat under Jonas Willes ledning i Midtjylland den gångna säsongen.

– Jag har valt IFK Skövde för att jag vet att det är en klubb med ambitioner. Att att Jonas Wille är tränare har också betytt mycket för beslutet.

Casper har fått ett positivt intryck av Skövde som stad.

– Det finns ju också många bra spelare i laget och jag förväntar jag att utvecklas som handbollsspelare. Inte minst att få Rasmus Wremer som något av läromästare det kommande året ser jag fram emot.

Casper Ebbesen är en ovanlig kantspelare i den meningen att han är 202 centimeter lång. Lik Jonas Källman i det avseendet alltså.

Ulf Nyström om Casper:

– Att han är så lång skapar förutsättningar att verka in i banan från kanten och på så sätt ge en dimension till i vårt kantspel från vänster. Casper är ung och utvecklingsbar med en stor potential för framtiden. Det kommer att passa väldigt väl in i vårt lagbygge till nästa säsong.

Håvard Åsheim, Rex Blom, Matias Helt Jensen och Rickard Hanisch är presenterade som nya IFK Skövde-spelare sedan tidigare och Jonas Wille är sedan länge klar som ny tränare. Förlängda kontrakt har också tecknats med Adam Samuelsson, Rasmus Wremer, Jack Thurin, Christopher Hedberg och Kristian Svensson. Marcus Holmén och Axel Franzén har dessutom kontrakt sedan tidigare över nästa säsong.

Avslutningsvis konstaterar Ulf Nyström att IFK:s trupp nu stängd för externa spelare.

– Laget kommer att kompletteras med våra egna, unga spelare från framgångsrika U-SM-lag. Där har en dialog inletts med våra egna unga spelare födda 99- och -00.

I dagsläget innebär det att rent praktiskt att sedan i måndags tränar följande spelare med laget; 99-orna Edvin Gustafsson och Albin Rosén samt 00-orna Victor Ljungkvist, Miguel Mbumba, Erik Sääf, Jesper Jensen och Adam Drebin.