Transfernytt: Alfred Ehn klar för mästarklubben

IFK Kristianstad fortsätter att stärka spelartruppen till den kommande säsongen. När det för några veckor sedan blev klart att Viktor Hallén ska operera höften och kommer att vara borta en längre tid (ca 6 månader) kände vi att vi det var nödvändigt att agera. Vi kan nu berätta att vi gjort klart med vänstersexan Alfred Ehn som ansluter från IFK Skövde.

DENNA NYHET KOMMER FRÅN IFK KRISTIANSTAD

23-åringen kommer ursprungligen från Lidköping och var faktiskt mittnia när han kom till Skövde. När han flyttades upp i A-laget flyttades han också ner på vänsterkanten. Säsongen 17/18 kom han på tiondeplats i skytteligan med sina 153 mål på 32 matcher. Nyligen blev han dessutom uttagen i ligalandslaget.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år och börjar gälla från och med juli 2018.

– Det ska bli jätteroligt att komma till IFK Kristianstad. Det är Sveriges bästa lag och det är väldigt motiverande. Det ska bli häftigt att få spela inför den inramningen som skapas i Kristianstad Arena. I Kristianstad får jag möjligheten att fortsätta att utvecklas och att få jobba med handboll på heltid känns väldigt inspirerande, säger Alfred.

– Alfred Ehn är en spelare som vi haft ögonen på en tid. Han har absolut de egenskaper vi ser hos en kantspelare. Bra fart, stark, bra kontringsspelare och användbar på både etta- och tvåapositionen i försvaret. Trots sin relativt unga ålder har han flera års erfarenhet av spel i IFK Skövde och vi tror att han kommer att fortsätta sin utveckling hos oss, avslutar sportchefen Jesper Larsson.

Alfred Ehn

Ålder: 23 (född oktober 1994)
Längd: 188 cm
Vikt: 87 kg
Mål: 153 (32 matcher)
Assist: 25 st
Utvisningar: 15
MEP: 93,16
Klubbar: Lidköping HK, IFK Skövde.
Aktuell: Ny vänstersexa i IFK Kristianstad