Transfernytt: Canellas klar för IFK Kristianstad

IFK Kristianstad kan berätta att vi gjort klart med ytterligare en pusselbit till den kommande säsongen. IFK Kristianstad har skrivet ett kontrakt med den spanske mittnian Marc Canellas som sträcker sig över två säsonger. Kontraktet börjar att gälla i juli 2018.

DENNA NYHET KOMMER FRÅN IFK KRISTIANSTAD

22-åringen är lillebror till den spanske landslagsspelaren Joan Canellas. En teknisk och individuellt skicklig niometersspelare som är bra på att driva tempo i spelet.

Marc kommer från spanska Granollers och han har redan fått internationell erfarenhet från spel i EHF-cupen där hans Granollers gick till kvartsfinal i år. Den unge talangen har vunnit EM-brons med juniorlandslaget och har även fått debutera i Spaniens A-landslag.

Denna säsong har det blivit 63 mål i spanska ligan och även gjort 41 mål i EHF-cupen.

– Marc Canellas är en coming man i spansk handboll och har redan varit uttagen i landslaget. Han har fin spelförståelse och är väldigt bra på att både hitta sina egna lägen och att sätta sina medspelare i bra situationer. Han är inte lika långt kommen som sin storebror, men vi är övertygade att kommer att ta upp kampen, säger sportchefen Jesper Larsson.

Marc Canellas

Ålder: 22 (född juli 1995)
Längd: 190 cm
Vikt: 91 kg
A-landskamper: 2 för Spanien
Högerhänt
Aktuell: Skrivet ett tvåårs kontrakt med IFK Kristianstad