Transfernytt: Supportrarna bakom Karlskronas nyförvärv

I dag blev det klart att supporterföreningen Lejonens insamling till ”Supporterspelaren 17/18” går till det finska stjärnskottet Ian Martin som senast spelade i Sjundeå IF. Nästa säsong spelar han i HIF Karlskrona och Handbollsligan.

– Det känns fantastiskt att Lejonen kan bidra med att få hit en fruktansvärt lovande spelare som Ian verkar vara. Det går fortfarande att stötta ”Supporterspelaren 17/18” via bankgiro 282-7285 alt. Swish till 0733444396 och märk inbetalning med ditt namn och ”Supporterspelaren” hälsar Lejonkungen Kenneth ”Kea” Andersson.

DENNA TEXT KOMMER FRÅN HIF KARLSKRONA

Ian Martin är 20 år gammal men har redan nu testat på landslagsspel med Finland vid fem tillfällen, senast i EM-kvalet nu i maj. Tidigare har Martin även gjort 36 pojk- och juniorlandskamper.

Liksom med värvningarna av Vladan Abramovic och Linus Fernebrand är det Ulf Schefvert som ligger bakom kontakten.

– Vi fick tips från Ulf Schefvert som också kontaktade Ian och skapade ett intresse. De dagarna Ian var på besök hos oss imponerade starkt på oss alla. En fysiskt välutvecklad mittnia som är riktigt rivig i försvaret. En riktig råtalang som kan utvecklas till något stort hos oss, säger Jens Köhne, ordförande i sportgruppen.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år och Martin ansluter i början av augusti och under tiden har finländaren fått ett tufft träningsprogram av tränaren Karl-Johan Lång.

Debuten i högsta finska serien gjorde Ian Martin redan som 17-åring för sin moderklubb Sjundeå IF och nu är det alltså Handbollsligan med HIF Karlskrona som gäller.

– Jag tycker att klubben har en bra satsning för att etablera sig i högsta serien. I Sverige är det bättre träning och tuffare matcher, vilket gör att jag utvecklas mer. När jag fick chansen kunde jag inte tacka nej, säger Ian Martin.

Kenneth ”Kea” Andersson utvecklar med att Ian Martin är en ”coming man” som ska växa år för år.

– Det ska även vi göra! Vi vill växa tillsammans med Ian och vara med på resan, vilket gör att det känns extra kul.

Det stämmer väl överens med vad Ian Martin själv ser framför sig i Karlskrona och Sverige.

– Riktigt roligt att bli supporterspelaren och mina förväntningar är att bli en bättre handbollsspelare och så småningom bli proffs ute i Europa, avslutar Ian Martin.

Född: 970222
Moderklubb: Sjundeå IF
Position: M9
Längd: 190 cm
Vikt: 90 kg
Meriter: 5 landskamper, 36 U- och J-landskamper. Tre år i finska högsta serien.
Kontraktslängd: 1+1 år

Foto: Torbjörn Sunesson