Transfernytt: Linus Arnesson klar för Bergischer

Vår eminente och snart meste målskytt genom tiderna Linus Arnesson lämnar Redbergslids IK och flyttar i sommar till den tyska Bundesligaklubben Bergischer HC. 

Efter tio säsonger i A-laget så glädjer vi oss såklart åt nyheten att Linus får chansen i kanske världens bästa liga.

DENNA TEXT ÄR ETT PRESSMEDDELANDE FRÅN REDBERGSLIDS IK

Sportchef Henrik Lundström:

– Detta har varit ett av Linus men även klubbens mål att spelarna blir proffs i en bra klubb. Vi är riktigt glada för Linus skull som vi vet har kämpat länge för denna chansen. De senaste två säsongerna har han tagit dem kliv som krävs för att vara redo för spel i Bundesligan. Det är bara att gratulera BHC för en bra värvning.

Linus Arnesson egna ord till RIK-familjen:

– Mina tio år i Redbergslids IK har varit fantastiska på alla sätt. Från att vara en del av ett grymt juniorlag med 90/91:orna till att få chansen att spela i högsta ligan som 17-åring som då var den stora drömmen. Sedan har det blivit år efter år med den enda klubben i Sverige för mig, och jag ångrar inte en dag att jag stannat så länge som jag har gjort. Jag har klubben att tacka för min utveckling som människa både på och utanför plan under min tid i RIK.

– Nu bär det av till Tyskland med sambon och vår framtida RIK-grabb som är beräknad till slutet av maj. De kommande två åren kommer jag spela i Bergischer HC. Jag ser fram emot att komma till klubben som har stora ambitioner och ser ljust på sin framtid. Detta är en dröm som man har haft sen man flyttade ner till RIK som 15-åring att en dag spela i Tyskland.

– Jag tror på mig själv och hoppas på stora framgångar med BHC innan jag kommer hem och avslutar den här fantastiska resan med RIK igen.  Vill ta tillfället i akt och tacka alla inom föreningen som har gjort den här tiden fantastisk. Och inte minst alla tränare genom åren som har trott på mig och gett mig chansen!

Auf Wiedersehen och på återseende! Lycka till och välkommen åter Linus!