Lindahl: ”Vi ser det som en utmaning att prestera”

Visserligen återstår en handfull omgångar att spela. Måndagsmatchen mellan HK Malmö och Redbergslids IK kan ändå ha mycket att säga för vilka lag som slutar topp fyra i tabellen.

– Vi är två poäng före RIK, självklart blir det lite extra viktigt att vi vinner, säger Fredrik Lindahl.

HK MALMÖ–REDBERGSLIDS IK
BALTISKA HALLEN 19.15
SÄNDS ÄVEN PÅ TV4 SPORT & C MORE

– RIK har varit ett av de bättre lagen den senaste tiden, Arnesson (Linus) är farlig och han har bra samarbete med Albin (Stenberg) på linjen. Men vi har också gått bra och är starka på hemmaplan, fortsätter Fredrik Lindahl.

Kittlar det fortfarande att möta sitt gamla lag?

– Lite extra är det alltid, även det inte finns några spelare på planen från den tiden. Men Wislander (Magnus) är ju med och Jasmin (Zuta), som jag spelade ihop med i juniorlaget och ett par säsonger i A-laget. De tog för sig redan då som ledare i laget.

Det osynliga strecket och fjärdeplatsen hägrar också för rutinerade Lindahl, med bland annat två SM-guld från tidigt 2000-tal i den vita tröjan på meritlistan. I Malmö har han upplevt slutspel nästan alla sina sex år och ser gärna en bra ingång till utslagsmatcherna.

– Flera gånger har det tagit stopp i kvartsfinal, så en extra match på hemmaplan betyder en hel del. Även om vi har en del tunga avbräck är vi med bland de fem-sex lag som gör upp om det, säger han.

Skador och skavanker men ni vinner mycket just nu, hur går ekvationen ihop?

– Vi har väl byggt ihop självförtroende inom laget, som tur var har vi en del spelare som kan spela på lite olika platser. Sen har vi fått träna anfallsspelet med en del ovana positioner, i försvaret är vi trygga hela tiden och det är en styrka.

Ni litar på varandra, helt enkelt?

– Vi som är kvar ser det som en utmaning att prestera och vi har ju andra, Linus (Persson) som spelat riktigt bra och tagit större plats på slutet.

Inte ens en rutinerad lirare med full kapacitet från högersidan kommer undan nya uppgifter och krav när ordinarie namn saknas.

– Jag har gjort lite tid som mittnia, varit inne som trea i försvaret. Man känner sig lite vilsen i början och det står lite still i huvudet men det blir bättre. Stian (Tønnesen) var ju van att styra spelet och han kommer med värdefull input från bänken, hur man ska agera i olika spelval som vi har, säger Lindahl som börjat få perspektiv på karriären.

– Min moderklubb Guldkroken har en vägg där de satt upp tröjor på alla som spelat landskamper, tagit SM-guld eller gjort 500 matcher i klubben. Dit har jag 500 matcher kvar, men det är alltid kul med uppskattning, ler han.

FREDRIK HASSELGREN

HK MALMÖ VS REDBERGSLIDS IK

Matcher: 27–27
Segrar: 18–18
Oavgjorda: 3–1
Förluster: 6–8
Mål: 734–728
Assist: 260–306
Tekniska fel: 275–268
Utvisningar: 90–85
Gjorda mål (snitt): 27,19–26,96
Insläppta mål (snitt): 23,89–23,15

HK Malmö mot Redbergslids IK

161121 Redbergslids IK–HK Malmö 27–30
151229 Redbergslid IK–HK Malmö 25–25
151130 HK Malmö–Redbergslids IK 26–25
150401 Redbergslids IK–HK Malmö 28–29
140910 HK Malmö–Redbergslids IK 28–29

Spelare i månadens lag

Malmö: Fredrik Petersen, V6 (oktober).
Redbergslid: Linus Arnesson, V9 (oktober, december); Jonathan Carlsbogård, M9 (februari); Albin Stenberg, M6 (december); Tobias Thulin, MV (december, februari).