Transfernytt: Petersen återvänder till IFK Ystad

Den allra rödaste av alla IFK Ystad-spelare i exil har nu bestämt sig för flytta hem och avsluta karriären i moderklubben IFK Ystad.

DENNA NYHET KOMMER FRÅN IFK YSTAD

Fredrik behöver ju egentligen inte flytta hem då han redan bor i Ystad, däremot är det slut på pendlandet mellan Ystad och Malmö. Fredrik gick hela vägen genom IFK Ystads ungdomslag och slog som ung stjärna igenom i elitserien innan han 2006 flyttade ut i proffslivet till danska GOG Svendborg.

Han har aldrig hymlat med att hans handbollshjärta är rött och oavsett om han spelat i danska ligan, tyska Bundesliga eller i svenska HK Malmö i Handbollsligan har han alltid varit tydlig med att han vill avsluta sin framgångsrika karriär i sin moderklubb.

Efter 12 år som proffs kommer han nu hem till IFK Ystad och börjar ett civilt arbete den 1/6 och samtidigt börjar han träna med IFK Ystad!

– Jag är så glad! Att avsluta karriären i IFK Ystad har alltid varit min dröm och när nu IFK Ystad återigen gick upp till Handbollsligan kände jag väldigt starkt för att få möjligheten till att göra det. Jag vill kunna ge tillbaka till min moderklubb och fortfarande kunna prestera på topp under mina sista år i IFK Ystad. Jag tackar HK Malmö för att de lyssnade på mina känslor och gav mig denna möjlighet. Det ska bli otroligt roligt att få träna och framförallt få spela matcher i IFK Ystad igen. Och mål – det ska jag göra, säger Fredrik Petersen.

– När Fredrik hörde av sig startade ett intensivt jobb för oss och alla i klubben är nu väldigt glada att allt har löst sig.  Fredrik är i mångt och mycket förknippad med IFK Ystad och har i många år varit en fantastisk ambassadör för klubben. När han nu är hemma igen kommer han säkert att bidra med sina erfarenheter och jag är säker på att alla våra kantspelare kommer att höja sig ytterligare när de kan lära sig av Fredrik på nära håll. Fredrik kan ju användas på många positioner på planen och jag är övertygad om att han kommer bidra med sin inställning och rutin även utanför planen. Det är ett ovärderligt nyförvärv, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson