Transfernytt: Hagvall skiftar Sävehof mot Lugi

LUGI HF kan idag presentera en ny målvakt de kommande två säsongerna i U-landslagsmålvakten Anton Hagvall, född 1997. Anton som är fostrad i Kungälvs HK har sedan 2012 spelat med Sävehof. Utöver spel i Handbollsligan har Anton två USM-guld och ungdomslandskamper på meritlistan. Anton kommer att bilda målvaktspar med Josip Cavar nästa säsong.

DENNA TEXT KOMMER FRÅN LUGI HF

– Vi är mycket nöjda med att Hagvall fortsätter sin karriär i LUGI. Han är en spännande spelare som spås en ljus framtid, så jag ser fram emot att ha honom i laget till hösten, säger Patrik Bengtsson klubbchef i LUGI HF.

– Det ska bli väldigt roligt att fortsätta min handbollsresa i LUGI och jag är övertygad om att det är rätt val för mig. Jag har fått ett bra intryck av klubben och ser fram emot att utvecklas här. En av LUGI:s styrkor är ett bra försvar så det känns så klart extra bra att komma hit som målvakt och bli en del av det, säger Anton Hagvall.

– Anton är en ung talangfull målvakt som agerar väldigt klokt i målet trots sin unga ålder. Erfarenheter från spel i högsta ligan finns det dessutom en hel del av och Anton har fått en fin utbildning i Sävehof. Det är glädjande att Anton väljer att fortsätta sin utveckling i LUGI och tillsammans ska vi jobba för att han tar nästa steg, säger Tomas Axnér, LUGI-tränare Herrar A.