Thynell tillbaka i moderklubben

OV Helsingborg har gjort klart med ett högklassigt nyförvärv inför kommande säsong. Mattias Thynell vänder hem till Sverige och Handbollsligan efter fem år i Danmark och valet för på OV Helsingborg. 

– Jag ser fram emot att vända hem till Sundets pärla och OV efter tio år på vift i både Sverige och Danmark. Det har alltid varit med i tankarna att ge tillbaka till klubben som fostrade mig och det känns helt rätt nu. Jag har följt OV i alla år och jag känner att hela klubben har kommit långt och seniorlaget håller på att etablera sig på riktigt i handbollsligan och det tilltalar mig att vara med på den resan. OV har varit väldigt professionell i den här processen och det gjorde det hela till ett enkelt val och det blir med ett stort leende på läpparna som jag drar på mig den gröna tröjan igen, säger Mattias Thynell till klubbens hemsida.

Thynell har tidigare spelat i HK Malmö och IK Sävehof oh har även 3 A- och 69 U-landskamper på meritlistan. Närmast kommer han från KIF Kolding där han varit lagkapten.

– Vi har under flera år haft en dialog med ”Matte”. Målsättningen har hela tiden varit att få till en återkomst till moderklubben OV Helsingborg och när det stod klart att vi tappar en V9 och Mattias kontrakt med Kolding går ut efter denna säsongen har dialogen intensifierats. Mattias vänder hem med en meritlista och erfarenheter som inte är lätt att rekrytera, säger Dennis Petterson i OV Herrs sportgrupp till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån