All star team – MVP: Ulrika Olsson

Få spelare har varit lika betydelsefulla under säsongen som Ulrika Olsson för sitt Skuru IK. Faktiskt ingen, enligt juryn som nu belönar henne med priset som säsongens MVP i SHE.

– Såklart kul med en andra individuell utmärkelse, berättar Olsson som fick priset som årets vänsternio förra veckan.

Skuru IK:s Ulrika Olsson röstades fram som MVP redan för två år sedan. Nu får hon priset på nytt efter en formidabel säsong.

Varför tror du själv att du är så värdefull för ditt lag?

– Det är svårt att säga. Jag tror jag lärde mig mycket av de två åren jag spelade utomlands i Norge. Det här var min tolfte SHE-säsong tror jag så mycket kommer med erfarenhet. Man får en viss distans till sig själv och sin egen prestation. Det blir ett lugn oavsett om det går upp eller går ner.

Av alla dina handbollsegenskaper, vilken värdesätter du högst?

– Svår fråga. Jag tror den taktiska förståelsen och att vara god i valsituationer. Jag blir traditionellt kallad för en skytt och det är sant att jag lägger straffarna. Men jag skulle svara den taktiska förståelsen.

Är den taktiska aspekten i handbollen viktigare än den tekniska?

– Det beror lite på vem man är som spelare. Det är en palett av fysik, taktik och teknik samt gruppdynamik på det. Det taktiska är bara en av alla parametrar men den är inte viktigare än någon annan.

Du bröt benet tidigare i mars och är inte kontrakterad för nästa säsong. Hur ser din handbollsmässiga målsättning ut just nu?

– Jag har inte hunnit sätta någon konkret målsättning. Men jag jobbar utefter tesen att jag ska ha en så bra försäsong som möjligt. Sen är jag inte signerad för någon klubb men jag blir med absolut största sannolikhet kvar i Stockholm.

OLOF THYRELIUS ERICSON

ALL STAR TEAM I SHE 2019/20

Målvakt: Wilma Kroon Andersson, IK Sävehof
Vänstersex: Melanie Felber, Skara HF
Mittsex: Johanna Forsberg, IK Sävehof
Högersex: Mathilda Lundström, Skuru IK
Vänsternio: Ulrika Olsson, Skuru IK
Mittnio: Emma Lindqvist, H65 Höör
Högernio: Louise Søndergaard, Skövde HF
Försvarare: Linnea Pettersson, IK Sävehof
Tränare: Ola Månsson, H65 Höör
MVP: Ulrika Olsson, Skuru IK

RÖSTER TILL MVP I ALL STAR TEAM

Ulrika Olsson, Skuru IK (57,1%) 
Elin Hallagård, BK Heid (9,5%)
Frida Rosell, VästeråsIrsta (9,5%)
Melanie Felber, Skara HF (14,3%)
Sofia Hvenfelt, H65 Höör (4,8%)
Amanda Borgström, Kungälvs HK (4,8)

Jury: Ola Månsson (H65 Höör), Mats Kardell (Skuru IK), Rasmus Overby (IK Sävehof), Kenneth Andersson (Lugi HF), Magnus Frisk (Skara HF), Frenne Båverud (VästeråsIrsta HF), Pontus Ward Wiklund (Kungälvs HK), Rasmus Poulsen (Skövde HF), Krister Bergström (Önnereds HK), Tobias Pettersson (Boden Handboll), Henrik Signell (förbundskapten), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Jan Larsson (Skaraborgs Allehanda), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Stefan Albertsson (Skaraborgs Läns Tidning), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Jimmy Grandin (Handbollskanalen).

Foto: Bildbyrån