Stekhet Arnesson snart bäst genom tiderna i RIK

30 mål och 22 assist på fyra matcher hittills i december – Redbergslids Linus Arnesson är Handbollsligan hetaste spelare för tillfället. Fortsätter han i den här takten är han snart även förbi både Fredrik Pettersson och Stefan Lövgren och tar över förstaplatsen som mesta mästarnas främste målskytt genom tiderna.

REDBERGSLIDS IK–ALINGSÅS HK
LISEBERGSHALLEN 19.00
SÄNDS OCKSÅ PÅ C MORE

Hur är känslan inför kvällens match mot serieledaren Alingsås?

– Vi kommer in med en riktigt bra känsla efter fem raka segrar. Vi blev totalt överkörda senast vi mötte Alingsås, förhoppningsvis blir det ett annorlunda resultat den här gången. Det är svårt att säga vad som inte fungerade eftersom vi inte var där alls, men vi är ett annat lag i dag, har ett annat självförtroende. Kommer vi in med en bra attityd lägger vi grunden för matchen.

Seger i kväll och ni går upp på samma poäng som AHK. Har ni varit så här bra någon gång under din tid i RIK?

– Nej, det här är det klart bästa resultatet hittills. Vi har redan elva segrar, trots att vi började lite knackigt. Men det är nu de riktiga värdemätarna kommer. Vi möter Alingsås i kväll, sedan har vi LUGI borta och Kristianstad hemma innan det är VM-uppehåll. Det är det tuffaste schema man kan ha, men vi kommer i alla fall att få veta var vi står.

Du är Redbergslids tredje bästa målskytt genom tiderna, ligger sexa i antalet spelade matcher och är bland dem som spelat flest säsonger i klubben. Kan du se dig som en av RIK:s största spelare?

– Jag har fått frågor om det här tidigare. Det är klart att det inte var någonting man trodde på när man var yngre. Ser man det utifrån är det häftigt. RIK är en stor klubb som jag alltid sett upp till och det finns många stora namn i historien. Men det fattas nog några SM-guld för att jag ska vara med där uppe (skratt).

Har du någonsin varit bättre?

– Jag vet inte. Men jag är inne i ett flow nu och känner att jag hittar rätt. Det är väl nu när de tuffa motståndarna väntar det gäller att komma upp i en hög nivå och vara het. Det spelar kanske ingen större roll om man gör nio mål är vi vinner med 14. Men jag känner i dag att jag går för det på ett annat sätt än tidigare. Jag tycker att samspelet med linjen fungerar och jag gör fler genombrott än tidigare, jag har helt enkelt fler alternativ.

Vad har RIK betytt för dig?

– Jättemycket. Jag har bott i Göteborg i tio år och har spelat i elitlaget i nio säsonger. Jag har en jättebra relation med klubben, som blivit ännu bättre när Tony (Larsson) och Henrik (Lundström) kom tillbaka. Alla i och runt laget har verkligen stöttat mig till 100 procent.

Står du fast vid det du har sagt tidigare, att du inte kommer att spela i en annan svensk klubb?

– Ja, det gör jag. Det skulle i så fall behöva hända någonting riktigt dramatiskt, typ att RIK går i konkurs. Jag trivs jättebra med allt i RIK.

Hur går proffstankarna?

– Vi får se hur det blir där. Mitt mål är att någon gång flytta utomlands och spela, men samtidigt ska det kännas rätt också. Men det är absolut målet.

Och tankarna på landslaget?

– Det är svårt för mig att prata om det. Det har alltid varit en dröm att vara med i landslaget, men just nu kan jag bara fokusera på det jag presterar, det är bara det jag kan påverka.

DANIEL VANDOR

MESTA MÅLSKYTTAR I REDBERGSLIDS IK I HÖGSTA SERIEN

Fredrik Pettersson, 1 181
Stefan Lövgren, 1 169
Linus Arnesson, 1 125
Gösta Carlsson, 1 078
Stig Sánta, 983
Martin Boquist, 930
Anders Bäckegren, 930
Martin Frändesjö, 887
Magnus Wislander, 886
Rickard Lönn, 860

FLEST MATCHER I RIK-TRÖJAN I HÖGSTA SERIEN

Fredrik Pettersson, 362
Jerry Hallbäck, 302
Mikael Franzén, 277
Lars Bernhardsson, 271
Peter Gentzel, 260
Linus Arnesson, 252
Mikael Mellegård, 240
Henrik Lundström, 236
Gösta Carlsson, 234
Magnus Wislander, 233

MEP-LIGAN I HANDBOLLSLIGAN

Linus Arnesson, Redbergslids IK, 62,04
Simon Jeppsson, LUGI HF, 61,59
Lars Møller Madsen, HIF Karlskrona, 59,69
Fredrik Petersen, HK Malmö, 48,55
Alfred Jönsson, LUGI HF, 47,66
Olle Forsell Schefvert, IK Sävehof 47,19
Kim Andersson, Ystads IF, 42,39
Hampus Andersson, Ystads IF, 41,24
David Florander, Ricoh HK, 41,13
Alfred Ehn, IFK Skövde, 41,01

Bilden: Linus Arnesson är bara 26 år, men gör sin nionde A-lagssäsong i Redbergslids IK. Efter säsongens 80 mål har masen nu bara 44 och 56 mål kvar till Stefan Lövgrens respektive Fredrik Petterssons noteringar och kan redan i vår bli RIK:s främste målskytt genom tiderna. Foto: Bildbyrån.