Skytteligavinnaren: ”Har hittat glädjen till handbollen”

Snacka om att motsvara förväntningarna.
Patrik Fahlgren kom hem från proffslivet i Tyskland och står efter 32 spelade matcher som vinnare av skytteligan.

”Falle” är själv något överraskad över att det är just han, med sina 193 mål före tvåan Hampus Anderssons 189, som tar hem Handbollsligans skytteliga.

– Oväntat, men också väldigt kul! Jag är ganska förvånad faktiskt, jag är ju inte ens bra på att göra mål egentligen (skratt). Men det gör det också roligare, att det var så oväntat, säger Fahlgren.

Är det tack vare rollen du fått i Hammarby som målen kommit?

– Jo men så är det såklart, jag har haft mer av en roll där jag ska göra mål. Det har blivit fler avslut än vad jag var van vid från tiden i Tyskland där jag mer sökte möjligheter att spela fram lagkamrater till bra lägen.

Var det svårt att hitta den rollen i början?

– Det tog lite tid att komma in i det, helt klart. Framförallt att hitta tajming med mina nya lagkamrater. Det gällde väl egentligen för hela laget, vi famlade lite efter vårt spel i början av säsongen.

Desto tråkigare då att säsongen redan är över, nu när ni hittat det mer mot slutet?

– Absolut, men vi får se det som att vi lagt grunden inför nästa säsong och inte behöver börja om på samma sätt då istället.

När slutade din säsong i mars senast?

– Haha, ja du, kanske i a-pojk eller något. Men då hade jag å andra sidan USM så nej, såhär tidigt har det aldrig tagit slut innan.

Vad gör du med all tid?

– Jag har ingen aning, jag har inga erfarenheter av det (skratt). Nej men skämt åsido, det kommer handla om att sätta mig ner och fundera över upplägg inför nästa säsong där jag ska vara tränare också. På ett sätt kommer det här tidiga avslutet lägligt, man kan sätta sig ner och verkligen planera och organisera.

Hur känner du inför din kommande tränarroll?

– Det är verkligen roligt, motiverande och inspirerande. Dels för att det är något helt nytt för mig och mycket nytt att tänka på. Genom åren har man samlat på sig en hel del erfarenheter och tänkt att man borde göra si eller så. Nu är det upp till bevis att göra något bra av det nu när jag har möjligheten. Det är utmanande och jag höjer ribban för mig själv lite, eftersom jag alltid tyckt och tänkt mycket är det dags att göra något av det också. Det känns bra att kunna lägga den kravbilden och pressen på sig själv.

– Sedan ska det bli kul att omsätta allt man gått och tänkt på genom åren i praktiken. En av anledningarna till att det gått så bra i år är att jag trivs och hittat glädjen till handbollen igen här i Hammarby. Det syns ute på plan.

MARCUS LÖFSTRÖM

TOPP TIO SKYTTELIGAN

Patrik Fahlgren, Hammarby, 193
Hampus Andersson, Ystads IF, 189
Hampus Jildenbäck, Lugi HF, 185
Tobias Johansson, Redbergslids IK, 176
Linus Nilsson, OV Helsingborg, 166
Jonathan Carlsbogård, Redbergslids IK, 165
Fredrik Petersen, HK Malmö, 164
Emil Hansson, Eskilstuna Guif, 163
Alfred Jönsson, Lugi HF, 163
Alfred Ehn, IFK Skövde, 153