Henningsson: ”Har gått och väntat på detta”

Inte ens Philip Henningsson själv trodde att säsongen skulle bli den fullträff den varit hittills.
Efter EM-silvret och avancemanget till slutspel i Champions League, går han för SM-guldet.

IFK KRISTIANSTAD-ESKILSTUNA GUIF
SÖNDAG 18 MARS, 17.30
KRISTIANSTAD ARENA
SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN OCH C MORE

Det råder ingen brist på handboll i den 22-årige vänsternians liv. Efter mästerskapssuccé med landslaget och Champions League-avancemang är det dags att kliva in i kvartsfinalspel mot Eskilstuna Guif.

– Trots att vi varit klara seriesegrare ett tag och mer eller mindre gått och väntat på slutspelet tycker jag vi skött matcherna mot slutet ganska bra. Det är kanske inte helt lätt att hitta den rätta glöden alla gånger, men det har fungerat rätt hyfsat ändå, säger han

Vad säger du egentligen om din säsong? Den har ju onekligen varit rätt häftig.

– Haha ja hittills har jag inte mycket att klaga på, det har gått bra och förhoppningsvis fortsätter det in i slutspelet.

Kändes det redan under försäsongen att du hade något på gång?

– Det är lite svårt att sätta fingret på exakt vad det är som fungerat, förutom att jag tränat hårt och har väldigt skickliga tränare både här i Kristianstad och i klubbarna jag varit i innan. Sedan hoppas man alltid att det ska gå bra såklart, men att jag skulle komma med i en EM-trupp och ta silvermedalj där trodde jag väl kanske inte (skratt). Det var onekligen en skön bonus.

Märkte du av en “EM-reaktion” när du kom hem?

– Lite märktes det att man hade varit i en EM-bubbla. Det var ju något helt nytt för mig och jag hade ingen riktig erfarenhet av det, så i ett par matcher i början kände jag av att jag inte hade samma energinivå. Men det var heller inte helt oväntat.

Nu väntar Guif i kvartsfinal, hur ser du på dom som lag?

– Dom har haft en rätt så fin form nu mot slutet och har många skickliga spelare. Det är kanske inte det mest storväxta laget i ligan men samtidigt finns det många riktiga bollspelare, plus en blandning av rutin och ungdomlig entusiasm. Vi måste vara på topp för att slå dom, ingen tvekan om det.

MARCUS LÖFSTRÖM

SKYTTELIGAN KRISTIANSTAD/GUIF

Emil Hansson, Guif, 163
Tim Sörensen, Kristianstad, 121
Emil Andersson, Guif, 120
Stig Tore Moen Nilsen, Kristianstad, 119
Albin Lagergren, Kristianstad, 116
Fredrik Gustavsson, Guif, 105
Daniel Ekman, Guif, 90
Viktor Hallén, Kristianstad, 87
Mathias Tholin, Guif, 83
Olafur Gudmundsson, Kristianstad, 83

FOTO: BILDBYRÅN