Så spelas kvartsfinalerna

Efter en rafflande handbollskväll i Handbollsligan, står det klart vilka lag som möter vilka i kvartsfinal, och vilket lag som får börja om i allsvenskan nästa säsong.

Det stod såväl kvartsfinalval som chans till nytt kontrakt i Handbollsligan på spel när den sista omgången i Handbollsligan gick av stapeln under onsdagskvällen.

De åtta slutspelslagen var redan klara, men inte deras inbördes ranking och framför allt inte vilka som skulle mötas i kvartsfinalen. Efter kvällen är det så spikat:

KVARTSFINALERNA

IFK KRISTIANSTAD–ESKILSTUNA GUIF
Matchdagar ännu inte klara

Jesper Larsson, IFK Kristianstad, om valet av Eskilstuna Guif:

– Förra säsongen var förra säsongen men vi tycker vi gjort bra matcher mot Guif även den här säsongen och slagit dom både hemma och borta. Vi går in i kvartsfinalspelet med en ganska god känsla och hoppas vi har nytta av våra internationella erfarenheter.

HK MALMÖ–IK SÄVEHOF
19 mars, 19.00:
 HK Malmö–IK Sävehof
26 mars, 19.00: IK Sävehof–HK Malmö
28 mars, 19.00: HK Malmö–IK Sävehof
Ev 11 april, 19.00: IK SävehofHK Malmö
Ev 16 april, 19.00: HK Malmö–IK Sävehof

Stian Tönnesen, HK Malmö, om valet av IK Sävehof:

– Det är ett bra lag men vi har vunnit mot dom två gånger den här säsongen, och förlorat två av tre mot Ystad som var vårt andra lag att välja på. Ett ganska enkelt val.

ALINGSÅS HK–YSTADS IF
19 mars, 19.00:
Alingsås HK–Ystads IF
23 mars, 19.30: Ystads IF–Alingsås HK
28 mars, 19.00: Alingsås HK–Ystads IF
Ev 11 april, 19.00: Ystads IF–Alingsås HK
Ev 16 april, 19.00: Alingsås HK–Ystads IF

Mikael Franzén, Alingsås HK, om valet av Ystads IF:

– Vi har 1–1 i matcher mot Ystad och det låg bakom vårt gemensamma val mellan spelare och ledare. Kul också att möta min gamla försvarskollega Jerry Hallbäck i en kvartsfinal.

LUGI HF–REDBERGSLIDS IK
19 mars, 19.00:
Lugi HF–Redbergslids IK
22 mars, 19.00:
Redbergslids IK–Lugi HF
28 mars, 19.00:
Lugi HF–Redbergslids IK
12 april, 19.00:
Redbergslids IK–Lugi HF
16 april, 19.00:
Lugi HF–Redbergslids IK

Tomas Axnér, Lugi HF, om att möta Redbergslids IK:

– Vi har en förlust hemma och oavgjort borta mot RIK, det är ett ungt och bra lag precis som vi. Ganska oerfaret när det gäller slutspel som många av våra spelare så det kan bli en härlig, tajt batalj som mycket väl kan gå till fem matcher.

• • •

I botten av tabellen slogs HIF Karlskrona och OV Helsingborg om vem som skulle undvika nedflyttning, och efter att HIF Karlskrona slagit Aranäs på hemmaplan med 31–26 stod det klart att man går som tredje och sista lag till kvalspel. Därmed får OV Helsingborg, trots vinst med 31–26 borta mot Hammarby, börja om i allsvenskan nästa säsong.

MARCUS LÖFSTRÖM