Säsongens All star team är utsett

Tränarna, förbundskaptenen och mediarepresentanterna har sagt sitt – här är säsongens All star team. Nytt för i år är också att säsongens mest värdefulla spelare har utsetts.  

I morgon spelas årets SM-final och det är, liksom de två senaste säsongerna, IFK Kristianstad och Alingsås HK, som gör upp om mästartiteln. Regerande mästaren IFK Kristianstad är också det lag som har flest spelare med i säsongens All star team (tre stycken), medan Alingsås har en.

Medan All star team de senaste åren baserats på MEP-poängen har i år de tolv tränarna, förbundskaptenen Kristján Andrésson och 14 journalister som regelbundet bevakar Handbollsligan fått lista de i deras tycke tre bästa spelare på varje position. Ettan fick sedan fått tre poäng, tvåan två poäng och trean ett poäng när samtliga röster sammanställdes.

Den största vinnaren i All star team är den nyblivna landslagsmannen och blivande Bundesliga-proffset Linus Arnesson, som förutom att han utsågs till Handbollsligans bästa mittnia också utsågs till bästa den mest värdefulla spelaren.

HANDBOLLSLIGANS ALL STAR TEAM 2016/17
Målvakt:
Nebojsa Simic, IFK Kristianstad
Vänstersex: Jerry Tollbring, IFK Kristianstad
Mittsex: Alexander Morsten, Hammarby IF
Högersex: Hampus Jildenbäck, Lugi HF
Vänsternio: Simon Jeppsson, Lugi HF
Mittnio: Linus Arnesson, Redbergslids IK
Högernio: Albin Lagergren, IFK Kristianstad
Försvar: Max Darj, Alingsås HK
Tränare: Jasmin Zuta, Redbergslids IK
MVP: Linus Arnesson, Redbergslids IK

Bilden: Linus Arnesson, Redbergslid, Handbollsligans mest värdefulle spelare under säsongen. Foto: Bildbyrån