Sandström: ”Ska göra detaljerna bättre”

Trots en stigande formkurva fick Sävehof resa hem från Malmö med förlust i första kvartsfinalen. Men än är det mycket handboll kvar att spela för Per Sandström och hans lagkompisar.

IK SÄVEHOF-HK MALMÖ
MÅNDAG 26 MARS, 19.00
PARTILLE ARENA
SÄNDS ÄVEN På C MORE

Det blev till slut 22–18 till HK Malmö mot Sävehof i den första kvartsfinalen på skånsk mark. En match där gästerna från Partille inledde bra men fick se sig omsprungna av serietvåan.

Men Sävehofs rutinerade målvakt Per Sandström grämer sig inte allt för mycket över det.

– Det är klart det var trist att förlora matchen men man får inte glömma att vi gör många bra saker där också. Gör vi ett par detaljer lite bättre hemma mot HK Malmö på måndag så är vi med igen, slår 37-åringen fast.

Var någonstans förlorar ni matchen som du ser det?

– Båda lagen för en bra defensiv insats, det är framåt som vi inte får till det lika bra som dom får det.

Sävehof kom till slutspel som sista lag bland de åtta, men med en gryende form att bygga på.

– Hela säsongen har varit upp och ner för oss men jag tycker det sett bättre och bättre ut egentligen ända från Januariuppehållet och framåt. Vi har blivit lite mer noggranna i det vi vill göra och det ger utdelning på lång sikt. Sedan fick vi vinna mot Alingsås och Ystad borta mot slutet av grundserien, det gav oss en go känsla in i kvartsfinalerna.

Har du hjälp av din rutin när det gäller att hitta en extra nivå i slutspelet? Någon speciell knapp att trycka på?

– Jag önskar att det hade varit så (skratt). Tycker det gick okej senast mot Malmö och även mot Alingsås innan dess. Man vill alltid spela bra och det hade varit kul om det fanns en knappt att trycka på men så funkar det ju tyvärr inte. Det är många små grejer som ska stämma helt enkelt.

MARCUS LÖFSTRÖM

PER SANDSTRÖMS KLUBBAR

– 2006, IK Sävehof (moderklubb)
2006-2011, HSV Hamburg
2011-2015, MT Melsungen
2015-, IK Sävehof