Henningsson: ”Måste vara fortsatt ödmjuka”

Förra året vid den här tiden ledde Lugi med 2–0 mot Ystad, men föll trots det med 2–3 i matcher.
Nu leder man med samma siffror mot Redbergslid och ska se till att historien inte upprepar sig.

LUGI-REDBERGSLID
ONSDAG, 28 MARS
SPARBANKEN SKÅNE ARENA
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

De flesta förväntar sig att Lugi, efter två klara segrar mot Redbergslid, ska vinna även den tredje kvartsfinalen när lagen möts imorgon ikväll. Men Hampus Henningsson tar inte ut något i förskott.

– Det är klart man hoppas att vi avgör, men man får inte glömma hur det såg ut förra säsongen. Vi måste vara fortsatt ödmjuka inför uppgiften och ha full respekt för Redbergslid.

Har det som hände förra slutspelet varit något ni pratat mycket om?

– Inte direkt så, men det sitter nog på allas näthinnor lite grann att vi inte får slappna av och tro att något är klart. Vi kommer ta varje match för sig.

Vad är det ni gjort så bra som gör att ni leder med 2–0?

– Framförallt har vi fått stopp på deras anfallsspel, både uppställt och i kontringar. Vårt försvarsspel har varit riktigt bra och längst bak har Josip Cavar gjort två grymma matcher. Det har gjort att vi kunnat dra ifrån. Att just fortsätta trycka ifrån även när vi leder i paus är något jag tycker vi utvecklat sedan förra säsongen.

Vad säger du om din egen säsong? Det känns som att du fått en fin utveckling?

– Det är klart det är så att jag utvecklats, troligen lite snabbare här mot slutet. Det har att göra med ett stort förtroende från vår tränare Tomas Axnér samt spelet i Europa. Just det sistnämnda tror jag varit bra för hela laget.

Kände du själv att det här skulle vara säsongen du blommade ut?

– Jag vet inte, det kanske har blivit så men jag tror jag kommer ta ytterligare kliv nästa säsong. Jag har fått speltiden och ansvaret, och med det har jag vuxit. Försvarsbiten har jag alltid haft bra koll på men anfallsspelet har utvecklats ett snäpp.

Vad förväntar du dig av matchen på onsdag?

– Jag tror RIK kommer mer desperata, dom har inget att förlora. Det kommer nog bli en annan matchbild, en jämnare där det kan avgöras först i slutsekunderna.

MARCUS LÖFSTRÖM

HAMPUS HENNINGSSONS GRUNDSERIE

Mål: 73/167 (43%)
Assist: 36
Tekniska fel: 56
Utvisningsminuter: 20
MEP: 23,37

Foto: BILDBYRÅN