Persson: ”Får inte slarva bort detta”

Efter en högdramatisk seger i Estrad Alingsås tog Ystad den så viktiga segern på bortaplan i första kvartsfinalen. Ikväll ska man se till att jobbet laget gjorde inte var förgäves.

YSTADS IF-ALINGSÅS HK
FREDAG 23 MARS, 19.30
YSTAD ARENA
SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN OCH C MORE

Nagelbitare, holmgång, drama i Shakespeare-klass. Kalla det vad ni vill. Den första kvartsfinalen mellan Alingsås och Ystad hade det mesta, och fick avgöras först efter förlängning.

En pärs för handbollskroppar slitna av en lång grundserie, eller en skjuts framåt? Ystads målvakt Anders Persson vet vad han tycker i alla fall.

– Kroppen känns helt okej idag. Det var lite slitet dagen efter men nu har vi fått några dagar att återhämta oss på och fått in nya krafter. Att vinna i förlängning ger oss en boost, speciellt när det skedde på bortaplan där det är extra viktigt att ta sådana skalper.

Vad avgjorde det hela till er fördel?

– Oj, det är så himla små marginaler som gör det. Självklart var det lite nerv i det och Alingsås hade kanske lite press på sig att vinna första hemmamatchen. Det är trots allt hemmafördelen man kämpar om hela säsongen. Sedan var det ändå förlängning och vi vann med en boll, det kunde slutat hur som helst. Vi hade lite flyt där i slutet.

Om det var press på Alingsås inför första matchen, borde det inte vara press på er nu ikväll?

– Jo men lite så är det nu. Vi har gjort det vi behövde göra, att vinna en bortamatch. Nu måste vi göra vårt och vinna våra hemmamatcher så vi inte slarvar bort den segern. Det är klart det kanske ligger lite mer press på oss nu än när slutspelet började, men det känns faktiskt inte så.

Vad förväntar du dig av kvällens fajt?

– Alingsås kommer komma väldigt revanschsugna, det är inget snack om det. Jag hoppas det kommer mycket folk och tittar också, tycker det varit lite dåligt intresse överlag här i kvartsfinalerna. Nu hoppas jag på mycket folk som skapar en go stämning!

MARCUS LÖFSTRÖM

TOPP FEM MEP I GRUNDSERIEN YSTAD OCH ALINGSÅS

Hampus Andersson, Ystad, 98,16
Felix Claar, Alingsås, 85,15
Oscar Bergendahl, Alingsås, 70,62
Andreas Berg, Alingsås, 69,28
Rickard Frisk, Alingsås, 67,38