RIK på jakt efter tredje raka segern

Två raka segrar i säsongsinledningen – i dag tar Redbergslids IK emot Eskilstuna Guif i jakten på den tredje. Jonathan Carlsbogård, 21, betonar att laget har kvar båda fötterna på jorden och att respekten för Mathias Tholin och Daniel Ekman är stor.

REDBERGSLIDS IK–ESKILSTUNA GUIF
LISEBERGSHALLEN 19.00
SÄNDS I CMORE

Sävehof i premiären och Hammarby borta i andra matchen. Det var inte helt självklart att ni skulle stå på fyra poäng efter två matcher?

– Nej, men det känns verkligen kul att vi gör det. Det är två sköna vinster. Sävehof med Jonas Larholm är ett riktigt bra lag och Hammarby borta är alltid svår. Även om de har tappat Josef Pujol framåt så har de kvar sitt starka försvarsspel. Sen kan vi inte sväva iväg för att vi vunnit två matcher, det är fortfarande 30 omgångar kvar.

Vad är skillnaden med RIK i dag jämfört med den här perioden förra året?

– Jag vet inte riktigt, men jag tycker att vi är bättre tränade. Vår nye fystränare Pontus Axell har kört hårt med oss under sommaren. Det har varit riktigt tufft emellanåt. Samtidigt är det ju inte bara fys vi har kört, det har varit mycket handboll också och jag tycker att vi hela tiden blir bättre.

Du har fått ett stort ansvar bakåt tidigare, i inledningen har du fått en större roll framåt också. Hur ser du på det?

– Jag tycker att det har gått väldigt bra bakåt och det är så klart kul att få mer ansvar framåt också. Jasmin (Zuta, tränare) har varit på mig mycket att jag ska skjuta mer, sen beror ju det på vad det är för typ av match. Mot Hammarbys höga försvar är det inte bara att gå upp och ta skott. Sen ska Linus (Arnesson) och Lönn (Rickard) ta sina skott varje match och ”Rumän” (Tobias Johansson) ska ha sina lägen, så jag får ta det som blir över (skratt). Jag tycker att vi har en oerhört bra uppställning på nio meter. I premiären kunde vi slänga in Wester (Daniel) och Lönn efter 10–15 minuter och de kliver in och gör fyra, fem, mål var.

Vad får ni se upp med mot Eskilstuna Guif i kväll?
– De brukar alltid ha ett bra kontringsspel och Mathias Tholin, som spelar center, sticker gärna. De kan komma in i ett flow som kan vara svårt att stoppa. De kan göra sex snabba mål och vi står kvar på noll. Det måste vi få stopp på. Sedan brukar Daniel Ekman alltid vara bra mot oss, vi måste stoppa honom.

RIK fyller 100 år i år och på Bokmässan i helgen släpps deras jubileumsbok. Vem är din favorit i RIK-historien?
– Jag får säga ”Slangen” (Magnus Wislander) och ”Lövet” (Stefan Lövgren), de är dem jag  tänker på direkt. ”Slangen” har ju känt till mig sedan jag var liten eftersom vi båda bodde i Kärra och jag spelat mycket handboll och fotboll med hans son Daniel.

DANIEL VANDOR

RIK:S VASSA NIOMETERSKVINTETT
Tobias Johansson, 11 mål
Linus Arnesson, 10 mål
Rickard Lönn, 10 mål
Daniel Wester, 7 mål
Jonathan Carlsbogård, 3 mål
Facit: 41 mål på två matcher

Foto: Bildbyrån