Högberg: ”Hade bytt målen mot vinst”

Redbergslid visste vad som väntade. Ändå vann Lugi bekvämt den första kvartsfinalen på hemmaplan.
– Vi måste agera bättre än vad vi gjorde, säger RIK:s Ludvig Högberg inför returen.

REDBERGSLID-LUGI
TORSDAG 22 MARS, 19.00
LISEBERGSHALLEN
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Ett par dagar efter förlusten i den första kvartsfinalen har Ludvig Högberg och Redbergslid hunnit gå igenom, och arkivera, matchen mot Lugi i Lund.

– Vi försökte analysera den så snabbt som möjligt så vi kunde lägga matchen åt sidan och fokusera på returen i Göteborg, säger 19-åringen.

Förlusten svider såklart hos honom och hans lagkamrater, men extra tungt är det att man visste vad som väntade men inte agerade efter det, menar Högberg.

– Efter att ha kollat på matchen så ser vi att det som kom inte alls oväntat, vi visste om det men kom ändå efter. Vi hanterade helt enkelt inte Lugis spel som vi sagt att vi skulle göra. Vi går igenom deras rörelser i anfall och i försvar men måste agera bättre än vad vi gjorde i första kvartsfinalen, säger han beslutsamt.

– Det är trots allt först till tre nu och då är varje match extremt viktig. Man tycker vi borde lärt oss läxor från förra året men så blev det såhär. Nu får vi släppa det och gå vidare.

Ett ljus i RIK-mörkret var Högberg själv med sex mål på lika många avslut, men det betyder inte mycket när man åker hem till Göteborg tomhänta.

– Det spelar ingen roll alls när man förlorar. Jag gör hellre ett mål på sex skott och vinner. Det är skönt för självförtroendet men hade hellre bytt ut målen mot 1–0 i matcher.

Många har trott på fem tajta matcher mellan er och Lugi, hade du samma känsla inför kvartsfinalerna?

– Ja, så var känslan definitivt, vi har räknat med ett krig. Dom som är bäst förberedda och har viljan att ge mest kommer vinna.

Vad måste ni göra för att kvittera i Lisebergshallen?

– För det första måste vi få till ett bättre försvarsspel, vi släpper 14 i första halvlek senast och det håller inte. Bättre försvar och samarbete med målvakten gäller. Sedan får inte Lugi göra enkla mål i andra-tredje fas heller, vi tar inte hemspringet som vi ska.

MARCUS LÖFSTRÖM

FEM BÄSTA MÅLSKYTTARNA KVARTSFINAL 1

Hampus Jildenbäck, Lugi, 8
Tobias Johansson, RIK, 7
Ludvig Högberg, RIK, 6
Jacob Wickman-Modigh, Lugi, 6
Alfred Jönsson, Lugi, 4