Pavle Karacic: ”Vi kommer att ta poäng snart”

Efter nio matcher står AIK fortfarande på noll poäng i Handbollsligan. Högersexan Pavle Karacic tror att det lossnar snart för Stockholmsklubben.
– Det är ingen panik, även om det känns tufft att inte ha tagit några poäng.

AIK-REDBERGSLIDS IK
ONSDAG 31 OKTOBER 19.00
MATCHEN SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE

Handbollsligan är tillbaka efter ett landslagsuppehåll där Sverige förlorade mot Spanien och vann mot Österrike i EHF Euro Cup. Under onsdagen har AIK chansen att spräcka poängnollan mot Redbergslid efter en dyster start på säsongen. ”Gnaget” står fortfarande på noll poäng efter nio omgångar och förlorade den senaste matchen mot IFK Kristianstad med 21–28.

– Resultatmässigt har det inte varit bra och och i prestationerna har vi blandat och gett. Det viktigaste är det som sker nu och framöver. Hittills har vi mött topplag i två tredjedelar av matcherna, men nu möter vi lag som vi kanske på papperet har större chanser att besegra. Vi kommer att ta poäng snart, det är jag övertygad om. Det är ingen panik, men det känns tufft att inte ha tagit några poäng än, säger Pavle Karacic.

Är du förvånad över att det gått så trögt i hittills?

– Både ja och nej. När man såg schemat innan säsongen insåg man nånstans att det kommer bli tufft i de tio första matcherna. Förra året med Ricoh förlorade vi till exempel de elva första matcherna, Samtidigt hade man förhoppningar om att vinna en eller två matcher ur ett rent skrällsyfte.

Vad pratar ni om i laget för att vända på trenden?

– Genomgående att vi måste få till anfallsspelet bättre. Vi har inte gjort över 25 mål i någon match än, men vi har definitivt ett tillräckligt starkt försvarsspel för Handbollsligan. Framåt ser det bättre och bättre ut. Henrik Schneider har bra ideér från match till match, och senast mot IFK Kristianstad gjorde vi faktiskt vår bästa insats offensivt den här säsongen. Det kommer nog ge frukt snart.

Pavle Karacic kom till Ricoh förra säsongen. Efter att klubben ändrade namn och införlivades i AIK inför säsongen märker högersexan från Lund vissa skillnader.

– Man startar från en bra grund rent organisationsmässigt till exempel. Det är många gubbar och damer som jobbar stenhårt bakom kulisserna för att ge oss så bra förutsättningar som möjligt. Att vi nu är en del av AIK-familjen betyder såklart lite extra, säger Karacic och fortsätter:

– På ett sätt blir det att man känner större ansvar när man övergår till att spela för en etablerad medlemsklubb i Sverige. I Ricoh var det mer familjärt, men i AIK tillkommer ett större ansvar gentemot föreningen och medlemmarna. Man försöker verkligen göra det bästa för att AIK som storklubb ska få så bra publicitet som möjligt.

När Handbollsligan kickar igång igen under onsdagen ställs AIK mot Redbergslid i Solnahallen. Lagen möttes för bara ett par veckor sedan när RIK vann med 22–20 i Göteborg.

– Vi kommer till matchen med stor optimism. RIK hade ganska svårt mot oss senast och även i fjol när vi hette Ricoh. Senast hade de problem att göra mål mot vår defensiva 6–0-uppställning. När vi förlorade mot dem hade Tobias Thulin 45 procent. Det kommer han inte ha den här gången, i så fall har vi gjort något fel även om han är seriens bästa målvakt.

MARCUS HEED

AIK:s tunga start i Handbollsligan

Alingsås (b) 22-25
Hammarby (b) 21-27
Eskilstuna Guif (h) 20-26
Redbergslid (b) 20-22
IFK Skövde (h) 21-30
Sävehof (h) 18-19
Alingsås (h) 22-31
Sävehof (b) 25-29
IFK Kristianstad (b) 21-28