Elin Hansson: ”Alltid jämna matcher mot Lugi”

Toppmöte i SHE mellan Skuru och Lugi i Sparbanken Skåne Arena. Elin Hansson hoppas att Skuru kan bygga vidare på segerraden och sedan nå upp till klubbens målsättning: SM-guld.

LUGI-SKURU • SÖNDAG 28 OKTOBER 17.30 • SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN

En fjärdedel är snart spelad av SHE och tabellen börjar ta sin form. I toppskiktet skuggar Skuru, Sävehof och Lugi bakom serieledaren Höör som tagit maximala tio poäng efter fem matcher. 

– Under de senaste åren har det alltid varit vi fyra som slagits i semifinalerna. Så kan det mycket väl bli i år också, det är vi fyra som främst krigar om topplaceringarna, säger Skurus Elin Hansson. 

Skuru inledde säsongen med att förlora mot H65 Höör, men efter det har laget tagit fyra raka segrar och öst in mål. I senaste matchen krossades Kristianstad HK på hemmaplan med 37–19. 

– Jag tycker att vi har presterat bra hittills. Det var en sur förlust mot Höör i premiären, men överlag har vi gjort det bra och fått till det vi pratat om. 

Du själv gjorde sju mål i senaste matchen mot Kristianstad. Hur är formen?

– Den känns jättebra. Mot Kristianstad fick vi mycket kontringar och vårt försvarsspel gjorde att vi kunde göra många enkla mål. Jag har hittat ett bra samarbete med mina lagkamrater och satt dit mina lägen. 

Du har ett högre målsnitt nu än i fjol. Vad gör du bättre den här säsongen?

– Jag känner väl att jag ständigt förbättrar mitt avslut och har blivit säkrare i läget. I de här situationerna krigar mina medspelare för att jag ska få mina lägen. Att vi hittat ett bra samarbete har utvecklat mig själv som spelare också. 

Sedan vänstersexan debuterade för Skuru har klubben spelat en SM-final. Då förlorade man mot Sävehof med 22–27. Den här säsongen har Skuru satt upp en målsättning att vinna SM-guld. 

– Jag känner att vi är på rätt väg. Att vinna guld är en målsättning som vi jobbar för hela tiden. Det är tufft motstånd i toppskiktet, men vi ska verkligen kriga för att nå dit, säger Elin Hansson och fortsätter:

– Vi har fått behålla en stor del av truppen från i fjol och kunnat bygga vidare på det istället för att börja om på nytt. Vi har också en otrolig bredd i laget med många bra spelare. Man kan byta in och ut spelare och fortfarande hålla en hög nivå.

Skuru har spelat en del finaler under de senaste åren utan att lyckas ta SM-guld. Vad är det sista som krävs för att vinna?

– Det är ju väldigt tufft i toppen och framför allt i finaler. När vi spelar som bäst behöver vi kanske hålla den höga nivån längre i matcherna. Speciellt när vi möter de andra topplagen. 

Under söndagen ska Skuru fortsätta att haka på i toppen. Då väntar ett toppmöte mot Lugi på bortaplan. 

– Vi har alltid spelat jämna matcher mot dem i Lund. Vi är ödmjuka inför uppgiften och inser att det kommer bli tufft. Det gäller för oss, som i alla andra matcher, att vi står bra i försvaret så att vi kan trycka i första- och andrafas. Det har visat sig gått bra hittills. 

MARCUS HEED

Skurus fem senaste säsonger

2017/18: Ut i semifinal.
2016/17: Ut i semifinal.
2015/16: Förlust i final mot Sävehof (22–27).
2014/15: Förlust i final mot Sävehof (30–33).
2013/14: Förlust i final mot Sävehof (20–38).