OV Helsingborg åker ur Handbollsligan

Det blir inget spel i högsta serien kommande säsong för OV Helsingborg. Det stod klart efter kvällens förlust borta mot IFK Ystad (27–31) som innebär OV slutar jumbo.

Då det är 15 lag i Handbollsligan den här säsongen står ett lag över sista omgången på lördag – OV Helsingborg. Det innebar att laget spelade sin 28:e och sista grundseriematch i kväll och det var vinna eller försvinna.

Länge såg det också ljust ut. OV tog efter knappt 14 minuters spel ledningen för första gången när Mattias Thynell smällde in 8–7. I halvtid var det också ledning för OV med 15–14, en ledning som sedan utökades till 17–15 i inledningen av den andra.

Men sedan var det slut på det roliga för OV som efter sitt 19–18-överläge aldrig mer var i ledningen. Hemmalaget IFK Ystad kunde i stället vinna matchen med fyra bollars marginal, 31–27, och fortfarande hoppas på slutspel. Linus Fernebrand (9) och Marius Ferkingstad (7) blev bästa målskyttar i hemmalaget medan Victor Hedin och Linus Nilsson gjorde sex vardera för gästerna.

Tre lag riskerar att göra OV Helsingborg sällskap ner i allsvenskan. Här är förutsättningarna inför slutspurten. Notera att Redbergslids IK och HK Aranäs möts i serieepilogen.

12) HK Varberg, 17 poäng (–110)
Återstående matcher: HK Malmö (b, 3/3) och Ystads IF (h, 6/3)
13) Redbergslids IK, 16 poäng (–54)
Återstående matcher: Lugi HF (h, 3/3) och HK Aranäs (b, 6/3)
14) HK Aranäs, 16 poäng (–62)
Återstående match: Redbergslids IK (6/3)

Foto: Bildbyrån