Kristianstad mot Ademar Leon i åttondelen

IFK Kristianstad slutade trea i sin grupp i European League och är därmed klart för åttondelsfinal. Där väntar spanska Ademar Leon och IFK inleder hemma den 23 mars. 

Füchse Berlin vann grupp B i European League och franska Usam Nimes Gard höll undan på andraplatsen. Men IFK Kristianstad kan summera ett fint gruppspel och slutar trea före portugisiska Sporting CP, rumänska Dinamo Bukarest och slovakiska Tatran Presov. 

Avslutningen mot Usam Nimes Gard slutade lika på 30 efter att Adam Nyfjäll satt matchens sista mål och sitt sjätte för kvällen.

 IFK Kristianstad börjar hemma i åttondelsfinalen den 23 mars och åker sedan till Leon i nordvästra Spanien veckan senare. Segraren i dubbelmötet ställs i kvartsfinalen mot vinnaren i mötet mellan nordmakedonska HC Eurofarm Pelister och tyska SG Magdeburg med svenskarna Daniel Pettersson och Tobias Thulin.  

Alingsås HK, som också deltog i gruppspelet i European League, avslutade med en knapp seger (30–29) hemma mot turkiska Besiktas och slutade femma i sin grupp efter att ha tagit sex poäng. Därmed är det färdigspelat i Europaspelet för AHK för den här säsongen. 

EUROPEAN LEAGUE, ÅTTONDELSFINALER

Tjechovskije Medvedi (Ryssland)–Usam Nimes Gard (Frankrike)
Fivers (Österrike)–Füchse Berlin (Tyskland)
GOG (Danmark)–CSKA Moskva (Ryssland)
HC Eurofarm Pelister (Nordmakedonien)–SG Magdeburg (Tyskland)
IFK Kristianstad (Sverige)–Ademar Leon (Spanien)
Montpellier HB (Frankrike)–Kadetten Schaffhausen (Schweiz)
RK Nexe (Kroatien)–Rhein-Neckar Löwen (Tyskland)
Sporting CP (Portugal)–Orlen Wisla Plock (Polen)
Första laget inleder hemma 23 mars, returen spelas 30 mars

Foto: Bildbyrån