Oskar Ysander: ”Vi ska vara kvar”

Mittsexan Oskar Ysander är nöjd med sitt Redbergslids insats mot Amo i första kvalmötet och ser fram emot rond två i Lundenhallen.
– Det här är vår chans att vinna något gött ihop och få ett härligt avslut på säsongen, säger Ysander.

REDBERGSLIDS IK–AMO HK
LÖRDAG 27 MARS 15.00
SÄNDS PÅ CMORE

Redbergslid hanterade det första kvalmötet med Amo på bästa möjliga sätt. De vita eleganterna tog tag i taktpinnen från start och gick segrandes i Alstermo med 30–23. En viktig start på kvalserien enligt Oskar Ysander.

– Det var jätteviktigt. Vi hade aldrig spelat där och Amo har inte förlorat på sin hemmaplan särskilt mycket. Så det var extra gött att vinna, säger mittsexan som fortsätter:

– Vi hade en bra bussresa ner och var mycket väl förberedda på uppgiften. Vi visade från avkast att de får göra en riktigt bra match för att slå oss. De prövade massa olika grejer som utgrupperat försvarsspel men vi behöll koncentrationen.

Det trissades igång ett litet ordkrig inför första matchen. Taggades du igång av Amos tränare Andreas Stockenbergs kommentarer?

– Både ja och nej. Jag är inte jätteaktiv på Twitter där han är. Men många av lagkamraterna läste hans ord. Personligen rörde det mig inte i ryggen. Men visst blir man lite taggad när någon sticker ut hakan.

Vad är utmaningen mot ett lag som Amo?

– Det är att vi inte känner till någon av spelarna. De vanliga Handbollsligan-lagen känner man utan och innan. Men de här har vi aldrig mött. Nu har vi båda känt på varandra så vi får nog ställa in oss på en riktigt tuff batalj på lördag.

Ni hade lång tid att förbereda er inför första kvalmötet. Vad fokuserade ni på under det långa uppehållet?

– Det blev en bra blandning av att hålla lungorna igång så vi inte tappade fysiken. I kombination av att gnugga försvar och anfall. Vi har jobbat mycket med vårt eget. Gjort det vi är bra på.

Har du kvalat nedåt någon gång?

– Nej, det är första åt fel håll. I Önnered kvalade jag uppåt några gånger. Självklart är detta ingen rolig situation men man får se det positivt. Vi slipper tidig semester och får spela matcher som betyder något. Vi ska vara kvar i Handbollsligan. Det här är vår chans att vinna något gött ihop och få ett härligt avslut på säsongen.

Vad kan vi förvänta oss på lördag?

– Nu har kanske Amos nervositet släppt. Nu vet de också vad det handlar om och vilken nivå som gäller. Det gäller för oss att vara lika väl förberedda som i onsdags. Det går inte att tro att det här är färdigt.

OLOF THYRELIUS ERICSON

KVALSERIE 3

24 mars: Amo–Redbergslid 23–30
27 mars: Redbergslid–Amo
31 mars: Redbergslid–Amo
Ev 7 april: Amo–Redbergslid
Ev 11 april: Redbergslid–Amo

Foto: Bildbyrån