Nils Pettersson: ”Hoppas på mycket folk”


Vänstersexan Nils Pettersson var Hammarby trogen i nästan tio år innan flytten till HK Malmö i somras. I eftermiddag väntar hemmamatch för honom och laget – i Ystad mot IFK.

– Det ska bli kul. Jag har inte spelat någon sånt event innan. Jag hoppas det blir mycket folk på plats, säger ”Nisse”. 

HK MALMÖ–IFK YSTAD
LÖRDAG 9 FEBRUARI 15.00
SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN & C MORE

Vänstersexan Nils Pettersson var Hammarby trogen i nästan tio år innan flytten till HK Malmö i somras. I sin återkomst till Eriksdalshallen i höstas blev han stor matchhjälte för Malmö med åtta mål gjorda. 

Det var i november som HK Malmö ställdes mot Hammarby i Eriksdalshallen. För Nils Pettersson innebar det en speciell comeback till sin tidigare hemmaarena där han gjort hundratals seriematcher för Grönvitt tillsammans med sin tvillingbror Gunnar. 

– Det kändes konstigt att komma till hallen och gå in i ett nytt omklädningsrum. Att värma upp på sidan plan och spela åt andra hållet, berättar Nils Pettersson. 

Väl på plan briljerade Pettersson och sänkte sina gamla lagkamrater med att göra åtta mål på tio försök. 

Var det olustigt för dig att du blev målbäst i matchen och sänkte ditt gamla lag?

– Jag tänker inte på det på det viset. Det var mer att Hammarby spelade ett visst försvarsspel som skapade luckor på kanten i stället för på niometer. Det bara blev så, det är inte mycket jag har funderat över. 

Totalt har Pettersson gjort 54 mål i sin debutsäsong i Malmö, varav 21 har kommit från straffpunkten. Senast borta mot Önnered blev det inga mål från 27-åringen, men en viktig lagseger med siffrorna 28–24. 

– En ganska stabil insats. Vi var inte så samspelta första kvarten men sedan kontrollerade vi nästan hela matchen. 

Hur nöjd är du med din första säsong i HK Malmö?

– Den har varit helt okej. Det har gått lite upp och ner med lite irriterande småskador. Jag är inte helt nöjd med mitt målsnitt men det är inte något jag fokuserar så mycket på. Men jag hade några matcher som jag hade kunnat få ut lite mer av mig själv. 

På lördag väntar ”Slaget i Ystad”. Ett dubbelevenemang i Ystads Arena med två heta Skånederbyn. Först HK Malmö mot IFK Ystad 15.00 och senare Ystads IF mot Lugi 18.00. 

– Det ska bli kul. Jag har inte spelat någon sånt event innan. Jag hoppas det blir mycket folk på plats. 

Senast HK Malmö mötte IFK Ystad blev det uddamålsförlust i samma arena. 23–22 slutade det då efter fem mål vardera av Axel Eriksson och Johan Nilsson i Ystad. 

– Vi låg under ganska mycket i den matchen minns jag. Men vi avslutade starkt och hämtade ikapp. Vi sprang över hela banan och det ska vi göra på lördag också. 

IFK Ystad har plockat poäng av många topplag, vad är det som gör dem så svåra att möta?

– Det är svårt att sätta fingret på. De spelar smart och strukturerat efter sina spelartyper. De slarvar inte så mycket och spelar noggrant. De försöker styra tempot i matcherna. 

OLOF THYRELIUS ERICSON

FRÄMSTA MÅLSKYTTAR

HK Malmö:
Anton Blickhammar, 89
Adam Lönn, 77
Jim Andersson, 69
Robert Månsson, 61 (9)
Nils Pettersson, 54 (21)
IFK Ystad:
Fredrik Petersen, 100 (40)
Jonathan Mollerup, 82
Henrik Knudsen, 78 (6)
Johan Nilsson, 73
Emil Berggren, 56 (1)