Rebecka Karlsson: ”Skönt att motbevisa alla”

I september tippades nykomlingen Kungälv HK sist av tränarna på upptaktsträffen. På söndag har de chansen att gå upp på delad femteplats med Lugi. Vänsternian Rebecka Karlsson är minst sagt nöjd med säsongen hittills.
– Det känns jättebra och extra roligt att folk inte har trott på oss, berättar hon.

SKARA HF-KUNGÄLVS HK • SÖNDAG 10 FEBRUARI 17.30 • SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN

Som enda nykomling i SHE var det många som trodde inför säsongen att Kungälv skulle få det tufft. Men ett halvår senare ligger klubben på en imponerande sjundeplats med 14 poäng på 16 matcher. 

– Det är skönt att kunna motbevisa alla. Det känns jättebra och extra roligt att folk inte har trott på oss, berättar Rebecka Karlsson. 

Vad är det ni har lyckats med så bra i matcherna?

– Vi har haft ett otroligt stabilt försvarsspel, samtidigt som båda målvakterna har gjort det jättebra. Vi har en härlig fart i spelet och trycker mycket.

Vänsternian Rebecka Karlsson leder den interna skytteligan i Kungälv med 51 mål. Senast hon lämnade en match mållös var den elfte november hemma mot Boden Handboll. 

– Det har gått bra men jag känner att jag kan bättre. Jag spelade lite bättre i allsvenskan förra året, vilket kanske inte är så konstigt, säger hon och skrattar. 

Karlsson har tillhört Kungälv sedan 2016 och följde med upp till SHE i somras. Dessförinnan tillhörde hon Heid i högstaligan men har sin bakgrund i Hisingsklubben Backa HK. 

– Jag känner att jag har utvecklats de senaste åren. Jag har fått mycket förtroende och haft bra tränare. 


Senaste matchen vann Kungälv hemma mot VästeråsIrsta. Med nöd och näppe besegrade de tabellfyran med 24–23.

– Det var jämnt hela vägen. Vi var bra pålästa men lite slarviga i slutet. Men vi kämpade och körde på hela vägen. 

– Vi har haft lite svårt att göra mål i uppställt de senaste matcherna och trycka in näsan lite extra. Det är viktigt att vi förbättrar det i spelet. Gör vi det och håller tätt bakåt tror jag vi kan lyfta oss ytterligare några steg.

Vad måste ni se upp med mot Skara?

– Deras kontringar. De är bra på det mesta och har en bra andra fas. 

Avkast på söndag är 17:30 i Skara Idrottshall. Senast de möttes besegrade Skara Kungälv på bortaplan med 29–25. Rebecka Karlsson tror hon vet hur matchen kommer arta sig. 

– Vi är revanschsugna sen sist. Jag tror det blir tufft och jämnt.

OLOF ERICSON