Kristina Bundsen: ”Inte kommit upp i nivå”

BK Heids Kristina Bundsen var högst bidragande i segern borta mot Kristianstad HK. Vänstersexans sju mål på sju skott gav göteborgarna ett nödvändigt lyft i tabellen till en tiondeplats. 
– Det var en otroligt viktig seger, säger Bundsen.

BK HEID-IK SÄVEHOF • ONSDAG 6 FEBRUARI 19.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

BK Heid inledde bortamatchen mot Kristianstad HK svagt. Halvtidsresultatet 15–9 signalerade starkt för en nionde rak förlust. Men i den andra halvleken återhämtade sig Heid otroligt nog och gick vinnandes ur bottenkampen med slutsiffrorna 24–22. 

– Det var en svajig match. Det var skönt att vi tog ikapp och vann, det var väldigt starkt, berättar Kristina Bundsen.

Hur viktig var segern för er del?

– Den var en otroligt viktig seger för oss. Om man kollar på tabellen är det väldigt tajt nere i botten. Vi gick förbi både Boden och Kristianstad med den vinsten. 

Pratade ni om något särskilt innan matchen?

– Inte särskilt på det sättet. Alla i laget var medvetna vad som gällde och var oerhört sugna på två poäng. Tyvärr frångick vi det spel vi vill spela i den första halvleken med bra tålamod. Att vi sedan vände i andra halvlek var otroligt skönt, fortsätter Bundsen. 

Vänstersexan Kristina Bundsen kom till BK Heid 2013 från moderklubben GF Kroppskultur. Förutom att vara syster till landslagsmålvakten Johanna Bundsen är 24-åringen en av de mest profilerade målskyttarna i Heid. 

Den här säsongen har Bundsen gjort 40 mål 16 matcher och ligger tvåa i lagets interna skytteliga. I mötet mot Kristianstad gjorde hon sju mål på sju försök. 

– Det har gått lite upp och ner för mig den här säsongen. Jag känner att jag har lite mer att jobba på. Men på det stora hela är det godkänt. 

Vad ger du för omdöme på er säsong hittills?

–  Vi har inte kommit upp i nivå. Det syns eftersom vi ligger där vi ligger. Det har varit tufft. Men vi är ett lag som kan mycket mer och hoppas kunna bevisa det nu.

På onsdagskvällen väntar ett hett västderby mellan BK Heid och IK Sävehof. Botten mot toppen och mycket prestige på spel. Kristina Bundsen ser alltid fram emot derbyn, likaså den här gången. 

– Det ska bli jättekul. Tabellmässigt går vi inte in med någon stor press. Istället kommer vi bara gå in och köra. Det brukar vara mycket publik och härlig stämning i hallen.

OLOF ERICSON

Bästa målskyttar inför derbyt 

  1. Towe Andersson 90, BK Heid. 
  2. Johanna Forsberg 61, IK Sävehof.
  3. Elin Hallagård 59, IK Sävehof
  4. Olivia Mellegård 49, IK Sävehof
  5. Emma Ekenman Fernis 48, IK Sävehof
  6. Amelia Lundbäck 46, IK Sävehof
  7. Kristina Bundsen 40, BK Heid
  8. Janita Svenheden 37, BK Heid
  9. Johanna Ahlm 36, IK Sävehof
  10. Tilda Olsson 35, IK Sävehof