Niclas Fingren: ”Vi blickar uppåt”

Redbergslids IK har efter en svängig höst hamnat på rätt väg och är efter derbypinnarna mot Önnered och Sävehof endast två poäng bakom tabellåttan Lugi HF. På söndagen fortsätter jakten på slutspel när IF Hallby gästar Scandinavium.
– Vi blickar uppåt, målet är självklart slutspel, säger skyttehotet Niclas Fingren inför mötet med Hallby.

REDBERGSLIDS IK–IF HALLBY
SÖNDAG 8 DECEMBER 15.00
SÄNDS PÅ CMORE

Det har inte varit någon bekväm höst för de mesta mästarna Redbergslids IK. Visserligen toppade man serien inledningsvis efter bortasegrar mot Hallby och Sävehof, men sedan dess har tvåpoängarna varit färre. Faktum är att Redbergslid inte lyckats två matcher i rad sedan de två premiäromgångarna.

– Det är nog mer tillfälligheter än något annat. Jag vet inte riktigt varför det är så, säger 24-årige Niclas Fingren och fortsätter:

– Vi har inte lyckats hitta det stabila grundspelet. Vi har mixtrat lite framåt och bakåt, men nu tycker jag det känns bättre och bättre. Vi har hittat ett anfallsspel som vi tror på och jobbar efter. Jag tror det kommer resultera i något bra i slutändan.

Ni är två poäng bakom åttondeplacerade Lugi HF. Hur ser du på tabelläget just nu?

– Vi blickar uppåt, målet är självklart slutspel. Det är det vi tror på. Men som klyschan säger får vi ta en match i taget.

Du missade mötet med Sävehof tidigare i veckan. Hur surt var det att sitta på läktaren mot din gamla klubb?

– Det var surt. Sävehof-matcherna är de roligaste att spela. Historiskt har jag fått röda kort i dem matcherna, men nu hade jag ett sedan innan. Det var nästan mer spännande att sitta utanför än att vara med. Det var jobbigt att kolla på under de sista minuterna.

Ni fick en poäng med er från Sävehof-derbyt. Innan dess vann besegrade mot Önnered, vad säger du om era senaste insatser?

– Det var gött att få fortsatt utdelning på hemmaplan. Det har varit lite sisådär med det under säsongen så det var gott för självförtroendet och självkänslan. Spelmässigt tyckte jag vi stod upp bra. Jag tror båda lagen var nöjda men kände att de kunde göra det bättre och gå ifrån som segrare.

Ni ställs mot nykomlingarna IF Hallby på söndag. Hur går tankarna?

– Ett lurigt motstånd. De har överraskat positivt på mig. De spelar väldigt frejdigt och har en härlig fart. De trycker på i kontringarna och gör det till en rolig handboll att kolla på. Jag hoppas vi kan bjuda upp till en trevlig tillställning i Scandinviaum.

Ni vann mot dem i premiären, då på bortaplan i Jönköping. Vad minns du av den matchen?

– Då tyckte jag vi var stabila bakåt. Vi hade bra kontroll på dem men de hade inte riktigt vuxit in i Handbollsligan-kostymen. De hade en del tekniska fel som fällde dem bland annat. De har växt in i kostymen sedan dess och har gjort det väldigt bra. Det blir en lurig match och vi måste verkligen vara på tårna för att få med oss två poäng.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Redbergslids IK:s spelschema i december

8 december: IF Hallby (h)
12 december: Alingsås HK (b)
18 december: Eskilstuna Guif (h)
21 december: Eskilstuna Guif (b)
26 december: Alingsås HK (h)