Alfred Ehn: ”Känns som att vi är på G”

IFK Kristianstad har efter en svajig start på säsongen fått bättre ordning på spelet. Handbollsligan tog ett snack med Alfred Ehn om vad som inte riktigt stämde under de första månaderna samt hur kul det ska bli att ställas mot den framtida Kristianstadspelaren Fredrik Petersen på onsdagskvällen.
– Det blir en liten extra tändning, sådana grejer är bara roligt, säger Ehn inför IFK Ystad på hemmaplan.

IFK KRISTIANSTAD–IFK YSTAD
ONSDAG 4 DECEMBER 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Kamratmötet mellan IFK Kristianstad och IFK Ystad blir en speciell match på onsdagskvällen. Ystads kantstjärna, Fredrik Petersen är som bekant klar för Kristianstad till nästa säsong, medan Emil Hansson redan har gått motsatt väg och kommer tillbaks till Kristianstad Arena i IFK Ystad-dressen.

– Det blir en liten extra tändning. Sådana grejer är bara roligt. Det gör det bara mer laddat, säger Alfred Ehn inför mötet.

Lagen har redan mötts en gång under hösten. Då satt det långt inne för Kristianstad på hemmaplan. Ystad pressade de orangea men förlorade snöpligt med uddamålet.

– De har en förmåga att kämpa bra. Är man inte påkopplad är det svårt att vinna mot Ystad. De får inte vilja vinna matchen mer än oss, det blir en av utmaningarna. De har lyckats mala ner några motståndare och krigar alltid från första till sista minut, fortsätter Ehn med ett varningsfinger upphöjt.

IFK Kristianstad kommer med fin form till mötet med IFK Ystad. Senast slog de Lugi HF på bortaplan imponerande med fyra mål.

– Det var en jämn match nästan hela vägen. Vi låg under med fyra i paus men fortsatte att köra på. De orkade inte riktigt med oss i slutet. Då fick vi göra enklare mål vilket gjorde att det rann iväg ganska snabbt. Det var viktigt, vi behöver vinna sådana matcher för att komma tillbaka i toppen.

Vad är det som har stämt för er den senaste tiden?

– Vi har fått springa mer och spelat lite enklare. Vi har tagit steg hela tiden. Nu när det har klaffat bra så är vi svårstoppade.

Hjälper det att ni har ett skonsammare spelschema nu sedan Champions League-uttåget?

– Ja, det klart. Kropparna hinner vila lite mer när vi slipper de långa resorna. Det gynnar oss.

Vad är din reflektion kring säsongen hittills med ungefär halva serien färdigspelad?

– IFK Ystad har varit den största överraskningen. Annars är det de vanliga topplagen som har levererat. Vi har varit lite sämre än vad folk trodde inför säsongen, men nu känns det som att vi är på G och kommer plocka placering efter placering.

Vad var det som inte stämde för er tidigare?

– Det var mycket nytt. Även om vi visste vad vi skulle göra så var det lite för mycket för huvudet. Det blev lite för mycket tveksamheter. Då är det svårt att lyckas på plan. Nu har vi släppt på handbromsen och vet vad vi ska göra och gör det fullt ut.

OLOF THYRELIUS ERICSON