Niclas Barud: ”Ska vara mer glädje på plan”

Efter helgens tunga förlust borta mot IFK Skövde laddar nu Alingsås HK om till fredagens hemmapremiär. Siktet är inställt på två poäng när IF Hallby gästar Estrad.
– Vi ska visa oss från vår bästa sida och ta revansch, menar lagkapten Niclas Barud.

ALINGSÅS HK–IF HALLBY
FREDAG 18 SEPTEMBER 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Söndagens elvamålsförlust mot IFK Skövde var tveklöst en av de tyngsta premiärerna i modern tid för Alingsås HK. Men redan på fredag finns chans för upprättelse när IF Hallby kommer på besök i säsongens första hemmamatch.

– Vi ska ta revansch. Vi ska visa oss från vår bästa sida och spela bra handboll. Det ska vara mer glädje på plan, menar lagkapten Niclas Barud som tar ansvar för missräkningen i Skaraborg.

– Vi kom inte upp nivå. Det var uppförsbacke nästan hela matchen och det är inte alls okej. Vi saknade några spelare vilket gjorde uppgiften tuffare men det räcker inte. Vi åkte fortfarande upp med ett bra lag och slapp dessutom favoritskapet. Vi kunde ha presterat bättre.

Vad var det som inte stämde spelmässigt?

– Vi fick inte försvaret att funka vilket har varit ett problem under försäsongen. Men även framåt var det inte särskilt bra.

Det är inte ofta AHK förlorar med elva mål. Vad har ni pratat om under veckan?

– Vi har pratat om vilka förväntningar vi har på oss själva. Det var inte tillräckligt bra sist men det kommer nya chanser. Det är skönt att matcherna kommer regelbundet nu så vi inte behöver vänta så länge.

AHK har precis som övriga lag genomgått sin längsta försäsong på en bra tid. Enligt Niclas Barud har det varit ett lärorikt och viktigt uppehåll med tanke på spelartappen från i fjol.

– Vi har tränat på bra, inte minst fysiskt. Vi känner oss starka. Men handbollsmässigt har vi en bit kvar. Vi är inte lika samspelta som tidigare år utan behöver träna ännu mer och prata med varandra. Eftersom vi saknar Johan Nilsson som skadade sig har vi tittat på andra konstellationer bakåt också. Vi behöver hitta en trygghet i det vi vill göra.

Nu väntar Hallby i hemmapremiären. Vad vill du se av ditt lag?

– Vi ska vara mer aggressiva och utstråla mer energi. Det är en viktig match så vi behöver komma upp på hästen igen. Hallby är vassa framåt med Olle Ek och grabbarna. Deras skytte är också något vi måste få kontroll på. Men framförallt ska vi ta revansch på oss själva och visa att vi är bättre än senast.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Alingsås HK:s säsongsinledning

IFK Skövde – Alingsås HK 31–20
18/9: Alingsås HK – IF Hallby
25/9: Ystads IF – Alingsås HK
30/9: Alingsås HK – HK Malmö
4/10: Önnereds HK – Alingsås HK
8/10: Alingsås HK – Redbergslids IK

Foto: Bildbyrån