Emma Ejrup Navne: ”Alla har längtat hit”

Det är inte vilken seriepremiär som helst för Lugi HF på fredagskvällen. De vinröda gästas av fjolårets seriesegrare tillika lokalrivalen H65 Höör.
– Vi har massor av respekt inför den här matchen, säger Emma Ejrup Navne inför Skånederbyt. 

LUGI HF–H65 HÖÖR
FREDAG 18 SEPTEMBER 18.45
SÄNDS PÅ TV12 & CMORE

Efter ett långt uppehåll avlöser premiärerna varandra i svensk handboll. På fredag kväll är det dags för Lugi HF och H65 Höör att göra comeback i tävlingsspel. Två förväntade topplag som tippas på fjärde- respektive tredjeplats av tränarna i SHE.

– För mig är det mer spänning än nervositet inför premiären. Det ska bli jättecoolt att spela match igen efter så många månaders uppehåll. Speciellt i ett derby också, säger 22-åriga Emma Ejrup Navne

H65 Höör är sannerligen inget enkelt premiärmotstånd. Vad måste ni se upp med? 

– De har jätteduktiga spelare och kommer att spela med ett stort tryck i 60 minuter. Vi har massor av respekt inför den här matchen. 

Ni saknar nyckelpjäser som Clara Lerby och Hannah Flodman. Hur ska ni ersätta dem på bästa sätt?

– De är inga spelare man kan ersätta helt enkelt. Men vi kommer självklart att lösa det på bästa sätt och spela med materialet vi har. Det ger utrymme för andra spelare som behöver ta större ansvar nu. Vi får hjälpa varandra med den biten. 

Hur vill du beskriva försäsongen? 

– Försäsongen har varit ganska lång med jättemycket fysträning. Alla har kämpat på och gjort en bra insats så jag är helt säker på att det kommer bli en stor fördel for oss som lag. Speciellt i de avgörande faserna av matcherna. 

Mittnian Emma Ejrup Navne kom till Lugi för ett år sedan från danska Ringsted. Tillsammans med Flodman och Julia Olsson på högernio bildade de en slagkraftig niometerslina. Totalt noterades mittnian för 66 mål och 51 assist på 22 matcher i sin debutsäsong. 

Du gör nu din andra säsong i Sverige och SHE. Vilka är dina målsättningar i år?

– Jag ser fram emot en säsong med mycket bättre förutsättningar för mig själv. Jag är i mycket bättre form, känner till motståndarna, har mer trygghet i vårt spel och i mig själv generellt. Mina målsättningar är att fortsätta min utveckling, mitt skott, genombrott, försvarsspelet och så vidare. 

Vad är det bästa med Lugi och Lund? 

– Jag trivs fortfarande jättebra i Lund och i Lugi. Det bästa skulle jag säga är billigt lösgodis och mina lagkamrater.

Hur motiverade är ni inför derbyt?

– Det är nästan svårt att beskriva hur motiverad man är. Alla har längtat och sett fram emot denna dagen. Så vi är självklart jättemotiverade, avslutar Navne. 

OLOF THYRELIUS ERICSON

Lugis interna skytteliga 2019/20

1. Hannah Flodman, 106 mål
2. Clara Lerby, 99
3. Emma Ejrup Navne, 66
4. Olivia Löfqvist, 65
5. Julia Olsson, 55
6. Tyra Axnér, 45
7. Albana Arifi, 44
8. Sarah Carlström, 42
9. Maja Persson, 21
10. Ebba Lundstedt, 7

Foto: Bildbyrån