Melker Norrman: ”Bara att knyta näven”

Melker Norrman är inne på sin tredje säsong i Redbergslids IK. Inför torsdagens nyckelmatch hemma mot IFK Ystad tog Handbollsligan ett snack med 20-åringen som saknar jämnheten i insatserna. 
– Tidigare år har vi varit mer stabila. Det är svårt att sätta fingret på varför vi inte har lyckats hålla en jämn nivå i år.

REDBERGSLIDS IK–IFK YSTAD
TORSDAG 5 MARS 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Mesta mästarna Redbergslids IK ligger som bekant utanför slutspelsplats i nuläget. Med fyra omgångar kvar att spela är därför goda råd dyra för de vita eleganterna. I vägen för SM-slutspel står tabellsjuan IFK Ystad och åttan Lugi HF som har ett försprång på två poäng. De förstnämnda gästar Scandinavium på torsdagskvällen.

Hur upplever du pressen på en seger på torsdag?

– Vi fokuserar mest på vad vi ska utföra och försöker inte tänka på tabelläget. Det är själva prestationen som är fokuset. Men det klart att vi är medvetna om sitsen vi är i. Men det gör bara laget ännu mer taggade tror jag. Det är bara att knyta näven och köra nu, berättar mittsexan Melker Norrman.

Hur tungt vore det att missa slutspel?

– Det vore inte alls kul. Vårt mål är att ta oss till slutspel och vi tar en match i taget. Det gäller att göra det bästa av varje chans vi får.

Hur lyder din analys av er förlust senast borta mot Malmö?

– Vi inledde bra och stod stabilt bakåt. Kristian (Zetterlund) var bra i mål samtidigt som det flöt på framåt. Andra halvlek började i samma spår och det var jämnt under några minuter. Men mot slutet kom kom vi inte någonstans framåt. De fick bra träff samtidigt som vi tappade matchen.

Det är inte första gången ni har gått miste om två poäng under slutskedet av matcherna. Vad har ni pratat om för att undvika det framöver?

– Vi har som du säger ofta kommit till bra lägen men bränt för många chanser i slutet. Vi har varit för oskarpa. Kanske har det satt sig i huvudet över tid och blivit ett spöke för oss, berättar Norrman och fortsätter:

– Vi har inte hittat en jämnhet, även om jag tycker att vi har spelat mer stabilt de senaste matcherna. Sett över hela säsongen dock har insatserna svajat för mycket. Tidigare säsonger har vi varit mer stabila och haft en bra nivå. Det är svårt att sätta fingret på varför vi inte har lyckats med det i år.

Hur vill du sammanfatta säsongen hittills för egen del?

– Utvecklingen har gått framåt tycker jag. Men som laget har jag också presterat för ojämnt. Det är alltid det man strävar efter som elitspelare. Att hitta en stabil nivå. Men det har gått helt okej.

Vad blir avgörande mot IFK Ystad?

– Att sätta grunderna i försvarsspelet och kontra, avslutar Irsta-fostrade Norrman.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Slutspelskampen mellan RIK och Lugi

Redbergslid, 26 poäng (–30)

5 mars: IFK Ystad (hemma)
9 mars: Lugi HF (borta)
14 mars: HK Varberg (hemma)
17 mars: Ystads IF (borta)

Lugi, 28 poäng (+9)

6 mars: HK Varberg (borta)
9 mars: Redbergslids IK (hemma)
14 mars: Eskilstuna Guif (borta)
17 mars: Alingsås HK (hemma)