Kristianstad HK tillbaka i SHE

Det blev bara ett år i damallsvenskan för Kristianstad HK – efter segern mot tvåan Eslöv i går står det klart att seriesegern och avancemanget är ett faktum. 

Det var seriefinal i Eslövshallen i går kväll mellan Eslövs IK och Kristianstad HK där hemmalaget var piskat för att chansen till direktavancemang skulle leva inför den sista omgången. 

Fram till 4–4 var det också jämnt, men sedan kunde Kristianstad sakta men säkra dra ifrån och i halvtid var det fem bollar som skilde lagen åt (9–14). 

I den andra halvleken hade Kristianstad koll på det. Ledningen var aldrig mindre än fem mål, ofta sex och vid ett par tillfällen även sju. Främsta målskyttar hos Kristianstad, som är tillbaka i högsta ligan, blev Emilia Andersson (8), Maja Hansson (6) och Martina Weisenbilderova (6). 

Eslövs IK och Kärra HF är klara för kval. Den tredje och sista kvalplatsen står mellan IF Hallby, HK Aranäs och OV Helsingborg. Halllby står på 24 poäng (två matcher kvar), Aranäs på 23 (en match kvar) och OV Helsingborg på 21 (två matcher kvar).

I morgon möts Hallby och OV Helsingborg i Jönköping och hemmalaget har chansen att säkra kvalplatsen. 

Foto: Nisse Nilsson