Marcus Norrbrink: ”Extremt mäktigt”

Som 17-åring gör han succé i sin debutsäsong. Nu ser Marcus Norrbrink fram emot ett derby med heta känslor mot Sävehof. 

– Det ska ligga något i luften kring de här matcherna, säger Önnered-talangen.

ÖNNEREDS HK–IK SÄVEHOF
TORSDAG 20 DECEMBER 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Med två matcher på tre dagar har Önnered den tuffaste veckan i Handbollsligan. 

– December är en tuff månad och det har man förberett sig för. Men det är också kul med ett sätta spelschema tycker jag. Man får nästan lite minnen från cuper när man var mindre, säger Marcus Norrbrink.

Under tisdagen förlorade laget mot Ystads IF på bortaplan med 24–30. Redan på torsdagen väntar derby mot Sävehof i ÖHK-hallen.

– Mot Ystad kämpade vi inte riktigt hela vägen. Det kändes lite som att vi gav upp lite i början av andra halvlek. Vi ryckte upp oss lite mot slutet, men sammantaget kunde vi gjort en bättre match, säger Norrbrink och fortsätter:

– Derby är alltid gött. Det kommer att bli extremt kul att möta Sävehof. Man kan jämföra med RIK-derbyt där det var väldigt mycket energi och hetsigt. Det är alltid kul med mycket folk och härlig stämning. Det ska inte vara för hetsigt, men det ska ändå ligga något i luften kring de här matcherna. 

I Handbollsligan är Marcus Norrbrink den 17-åring som glänst allra mest den här säsongen. I sin debutsäsong har vänsternian gjort 36 mål och spelat nästan varje match. 

– Det är extremt mäktigt. Jag är jättenöjd med säsongen hittills och hoppas att det ska fortsätta på det här spåret.

Är du förvånad över att det gått så bra i din första säsong på seniornivå?

– Ja, jag var inte riktigt beredd att det skulle bli så här. Inför säsongen förväntade jag mig mest att sitta på bänken och sprida energi till de andra spelarna i laget. Men det har blivit andra planer och har är jättenöjd att jag fått så mycket speltid. Det är kul att Tommy (Atterhäll) och Mackan (Tobiasson) gett mig det förtroendet. De vill att jag ska ha kul där ute och bara ska njuta av stunden. 

Efter 18 omgångar ligger Önnered tolva i serien på elva poäng.  

– För att vara nykomlingar tycker jag ändå att vi ska vara hyfsat nöjda. Men vi hade också kunnat göra det bättre i vissa matcher. Vi borde ha vunnit bortamatcherna mot AIK och Karlskrona istället för att låta poängen rinna iväg.

Önnered har ännu inte lyckats vinna på bortaplan. Desto starkare har de varit på hemmaplan där laget samlat in nio poäng och bland annat besegrat Redbergslid och IFK Skövde.

– Som vanligt inom sport är man starkast hemma. Man kanske är lite mer trygg på hemmaplan, men egentligen är det något man måste bortse ifrån. Snart måste vi ta några poäng på bortaplan också.

MARCUS HEED

Tonåringarnas skytteliga

Ludvig Hallbäck (18 år, Ystads IF) 103 mål
Jack Thurin (19 år, IFK Skövde) 70 mål
Adam Blanche (18 år, Hammarby) 55 mål
Valter Chrintz (18 år, IFK Kristianstad) 43 mål 
Marcus Norrbrink (17 år, Önnered) 36 mål