Josefin Wickström: ”Inte nått vår fulla potential”

Hon har gjort flest räddningar i SHE och arbetar bäst under press. Efter uppehållet vill Josefin Wickström att Heid ska ta fart och väcka nytt liv i säsongen. 

BK HEID-ÖNNEREDS HK • FREDAG 21 DECEMBER 19.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Efter en månads uppehåll kliver BK Heid in i ett Göteborgsderby mot Önnered. Tre poäng skiljer mellan lagen när Önnered gästar Heidhallen under fredagen. 

– Det ska bli skutkul att komma tillbaka efter uppehållet med ett derby. Jag tror nog att det kan bli högt tryck i hallen också. Jag talar för hela laget att vi är laddade till tusen. Vi ska göra allt för att vinna. Viktigast för oss blir att behålla ett lugn genom hela matchen och inte påverkas av yttre faktorer, säger Heids målvakt Josefin Wickström.

Inför derbyt ligger Heid på tionde plats i tabellen med fem poäng efter nio matcher.

– Vi har otroligt mycket kvar att ge. Man känner att vi inte nått vår fulla potential och det har märkts på matcherna. Vi har lagt för mycket fokus på att försvara och inte fått till det framåt. Nu hoppas vi på en förändring.

Med snart halva säsongen spelad har Josefin Wickström haft mycket att göra i målet. Efter nio omgångar har 24-åringen storspelat för Heid och gjort flest räddningar (96) i SHE. 

– Det har blivit mycket ansvar på oss målvakter. Jag hörde att Heid har fått först skott på sig den här säsongen och då gäller det hela tiden att vara på tårna och inte slappna av. Men som målvakt kan det också kännas som en fördel när man har mycket att göra. Jag arbetar oftast bäst under press. 

Wickström kom till klubben 2013 och gör nu sin fjärde säsong i högsta serien.

– Jag tycker att jag har utvecklats mycket sedan jag kom till Heid. Särskilt under det senaste året. Det är kul att jag får mycket speltid och förtroende av både tränare och medspelare. Sedan har vi duktiga målvaktstränare som hjälpt mig dit jag är idag. 

Vad har gjort att du tagit det klivet som målvakt?

– Det är nog en blandning av flera saker. Nu vill jag inte att det ska låta på fel sätt, men jag har haft en del motgångar med skador och den biten. Ett korsband, ett brutet båtben och en del småskador. Det har hela tiden gjort att jag fått kämpa i motvind. Men det beror nog mycket på ett jävlar anamma och att jag har grymma lagkamrater. De är bra på att pusha och peppa, vilket gör att det alltid är roligt att komma till träningarna. 

Vilka är utmaningarna för Heid under resten av säsongen?

– I och med att vi inte nått vår fulla potential blir utmaningen för varje spelare att hitta sitt max. Vi vet hur bra vi är och kan bli. Efter uppehållet blir det som en nystart där vi ska göra en uppryckning. Vi får se till att skärpa till oss. 

MARCUS HEED

Flest räddningar i SHE (efter nio omgångar)

Josefin Wickström (Heid) 96
Sofie Börjesson (Kungälv) 91
Petra Kudlackova (Kristianstad) 88
Rebecca Nilsson (Skuru) 87
Esmeralda Fetahovic (Lugi) 78